STE POLILI MOBITEL ALI VAM JE PADEL V VODO? Obstaja način, da ga rešite

Trendi

Na spletu je sicer mogoče kupiti različne vrečke za odstranjevanje vlage iz telefonov, a če jih nimate doma, mobitel pa vam je ravnokar padel v vodo, vam bodo v pomoč tudi riž in majhne vrečice s 'silica gelom', ki jih dobite v vsaki škatli ob nakupu novih čevljev ali obleke.

Če vam je mobitel padel v vodo ali ste ga polili s sokom, najprej odstranite vso tekočino, kolikor je pač mogoče. Nikar ga ne poskušajte prižgati oziroma uporabiti. Samo odprite ga in odstranite baterijo. Če to ni mogoče, ga preprosto izključite. Pomembno je, da izključite elektriko, da ne pride do kratkega stika.

Previdno ga obrišite, da ne bo voda šla še globlje. Z zrakom odstranite preostanek tekočine. Lahko uporabite fen za hladno sušenje.

Zdaj telefon zavijte v papirnato brisačo in ga postavite v riž za 24 do 36 ur. Riž bo povlekel nase vlago in preostanek tekočine. Uporabite pa lahko tudi vrečke 'silica gel', ki jih dobimo ob nakupu čevljev ali oblačil v škatlah. Zato jih ne mečite stran, temveč jih shranjujte v posebni posodi. Prav vam bodo prišle ravno v takem primeru, kot je moker telefon.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  30 .05. 2020 ob  12: 59
Ne deluje.