STE OPAZILI TO NOVOST V IZOLI? Za večjo varnost postavili tudi ovire (FOTO)

Izola

Ste v Izoli v zadnjih dneh opazili kakšno novost? Občina Izola je namreč v sodelovanju s Komunalo Izola prenovila montažni most ob makadamskem parkirišču pri Srednji šoli Izola. Pohodna površina, ki je bila prej urejena s kovinskimi ploščami, je sedaj lesena.

Za večjo varnost pešcev so pred vstopom na most postavili ovire, saj so, tako na občini, doslej ta prehod kljub prometnim znakom za prepoved vožnje enoslednih vozil, uporabljali tudi kolesarji, vozniki koles z motorji itd. Prehod z otroškimi vozički in vozički za gibalno ovirane je nemoten, zagotavljajo na občini.

Voznike enoslednih vozil pa pozivajo "k doslednemu upoštevanju prometne signalizacije, saj je uporaba mostu namenjena le pešcem". Kolesarji sicer lahko prečkajo most tako, da sestopijo iz koles in jih potiskajo ob sebi, dodajajo.

???? Občina Izola in Komunala Izola sta poskrbeli za obnovo mostička, ki povezuje peš pot mimo Srednje šole Izola v smeri...

Objavil/a Komunala Izola-Isola dne Petek, 05. avgust 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  08 .08. 2022 ob  23: 34
Voda tece...
In kaj zdej,edino kak bazen
zoran13 |  08 .08. 2022 ob  21: 23
Za prave vsebinske in razvojne novosti bo potrebno še veliko časa, navkljub temu pa je to dobra praksa. Ob takšnem impozantnem naslovu pa bi lahko opozorili, da je na koncu mostička, gledano proti marini, na desni strani v oddaljenosti par metrov, izvir tople vode, ki bi lahko dolgoročno služil, kot termalni vrelec z bolj koristno uporabo. Ko gremo mimo se še vedno vidijo mehurčki ter dobesedno vretje morske vode na gladini. Na Obali je veliko takšnih termalnih vrelcev, zato bi se lahko že enkrat dogovorili, na kakšen način bi koristneje uporabili takšne termalne vrelce. V tujini bi za takšne vrelce takoj našli učinkovite režitve, kot tudi za njihovo propagando in popolarizacijo.
Glede potez občinske vlade, že v letu 2021, pa sem zasledil podatek, da jih nova tovarna Droga Kolinska d.d. v Izoli, ki je v lasti hrvaškege Atlantic Grupa d.d. ki naj bi proizvajala dodatne količine paštete Argeta, bo zaradi kopliciranja s pripadajočo infrastrukturo in oddaljenostjo od sedanjega obrata Droga Kolinska d.d., saj na tem mestu niso hoteli zagotoviti dodatno zemljišče, zato so se odločili, da novo obrat zgradijo v bližini Varaždina. Kot izgleda se v Izoli, izogibamo velikih in projektov, ki prinašajo veliko denarja, zaposlujejo nove delavce, ustvarjajo visoko dodano vrednost. Ali so to poleg selitve Delamarisa in drugih zgrešenih potez občinskih vladarjev, pametne in razvojnousmerjene odločitve pa bodo pokazali rezultati Atlantic Grupa d.d. ter čas, ki je venomer pravični sodnik.
izvozniki.finance.si/8977352/(intervju)-Enzo-Smrekar-Nasa-glavna-tezava-je-bila-kako-zagotoviti-dovolj-argete
Eho |  07 .08. 2022 ob  23: 15
Sam moraš načrtovati disciplino...tega ne dela predsednik vlade, ker bi to bil totalitarizem...Vsak mora biti sam sebi policaj in sodnik......
Eho |  07 .08. 2022 ob  23: 11
Če bi eni druge upoštevali ne bi imeli ovir......
Pjero Panin |  07 .08. 2022 ob  19: 39
In kolko je bla investicija,miljon in pou?
Opazovalec |  07 .08. 2022 ob  19: 12
Problem je da nekateri imajo ovire v glavi, zato jim niti ovire na cesti ne pomagajo.
siviovcar |  07 .08. 2022 ob  11: 59
Take ovire bi lahko bile še kje po ulicah ( namesto redarjev ) !!!!!!!!!!!! Gasilska ulica je ena takih.