STE NAČRTOVALI DOPUST V GRČIJI? Število novih okužb bliskovito narašča; vlada razmišlja o ukrepu prepovedi potovanj

Svet

V Grčiji se je v zadnjem tednu dni število novih okužb z novim koronavirusom več kot podvojilo. V zadnjih 24 urah so v državi s približno 11 milijoni prebivalcev po podatkih grškega ministrstva za zdravje zabeležili 1797 novih okužb. Pretekli teden so jih na dan potrdili od 600 do 700, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Več kot polovico novih okužb z virusom sars-cov-2 so potrdili pri mlajših od 30 let, zaradi česar so se že pojavile domneve, da je porast novih okužb povezan z živahnim nočnim življenjem. Grčija je minuli teden odpravila policijsko uro, ki je veljala od 1.30 do 5. ure. Poleg tega naj bi bila za porast novih okužb kriva prisotnost različice delta.

Po poročanju grških medijev naj bi vlada že razmišljala o ponovni uvedbi ukrepov za zajezitev okužb, kot sta nočna omejitev gibanja in prepoved potovanj. Omejevalni ukrepi naj bi sicer veljali za tiste, ki niso cepljeni proti covidu-19. Prav tako nameravajo v Grčiji okrepiti kampanjo za cepljenje, med drugim z mobilnimi centri za cepljenje v počitniških krajih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Resnica očem skrita |  06 .07. 2021 ob  22: 07
Koliko bolnikov rabi bolnišnično oskrbo? Ali zdravstveni sistem uspe pozdravit te bolnike? Dokler imamo okužene ki ne rabijo posebne zdravstvene pozornosti je zapiranje nesmiselno.