STE NA UKMARJEVEM TRGU OPAZILI ZELENI KOTIČEK? To je njegov namen (FOTO)

Koper

Ste med sprehodom po Kopru opazili zeleno oazo na Ukmarjevem trgu? Na vogalu parkirišča je zaživel mini park. Kakšen je njegov namen? 

"S to zeleno intervencijo želimo spomniti, kako pomembne so zelene površine v mestih, kakšen je njihov vpliv na kakovost življenja in zdravje prebivalcev ter kakšno vlogo odigrajo v luči podnebnih sprememb," so zapisali v Avtomatik Delovišču, kjer so zeleni kotiček tudi uredili. 

Kot dodajajo, je "žepni park tudi opomnik o pomenu kvalitetnega načrtovanja javnih odprtih in zelenih površin v našem skupnem bivalnem prostoru".

Občane in občanke vabijo, da si za trenutek oddahnejo na zelenem otoku sredi asfalta in morda tudi razmislijo o tem, "kaj je za mesto pomembnejše, park ali parking".

Projekt izvajajo v sodelovanju s studiema KONNTRA in KAIOBI v okviru meseca krajinske arhitekture pod okriljem Društva krajinskih arhitektov Slovenije, projekt pa podpirata tako Mestna občina Koper kot tudi Marjetica Koper in Vrtnarija Marjetica, ki jim je rastilne posodila.

Pozdravljeni iz novega zelenega kotička sredi Kopra! ???????????????????? Kot obljubljeno ... se vračamo z nekaj več informacijami,...

Objavil/a Avtomatik Delovišče dne Sreda, 28. april 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija