STE KDAJ "PADLI" NA TEORIJO ZAROTE? To so najbolj nore stvari, katere mnogi jemljejo za povsem resnične

Trendi

Teorije zarote niso nekaj novega, a predvsem po zaslugi interneta pridobivajo na moči. Ni malo ljudi, ki na primer verjamejo, da se je Walt Disney dal zamrzniti, da je Mednarodno letališče Denver sedež Iluminatov, da Zemlja ni samo ravna, temveč tudi votla, in še in še. Te vrste teorij so razširjene bolj, kot si mislite, in mnogi jih težko prepoznajo ter se z njimi soočijo. V nadaljevanju sledi nekaj bizarnih teorij, ki krožijo po svetu.

Neil Armstrong

Pristanek na Luni je bil lažen

Zastava se premika v vetru, ni zvezd na nebu, sence so neusklajene – vse to so argumenti teoretikov zarote, da Neil Armstrong leta 1969 ni naredil "majhnega koraka za človeka, a velikega skoka za človeštvo". Zarotniki so leta 1969 trdili, da je NASA uprizorila pristanek na Luni in skrivnost od takrat ščiti ameriška centralna obveščevalna agencija CIA.

Covid-19 so si izmislili mediji

Nekateri menijo, da je virus prevara, ki so si jo izmislili mediji in svetovna elita v namen nadzora prebivalstva. Kljub temu večina verjame, da je covid-19 zelo resničen in smrtonosen virus.

Mednarodno letališče Denver je sedež Iluminatov

Glede na Wikipedijo so Iluminati tajna združba, ki se ji v zaenkrat še nedokazanih teorijah o svetovnih zarotah pripisuje, da bodisi neposredno bodisi podtalno obvladuje celotno visoko politiko, bančništvo, industrijo zabave in množičnih občil. Letališče se je z govoricami soočilo na način, da se je norčevalo iz njih, a to ni preprečilo ljudem, da verjamejo v skrivnostni podzemni svet Iluminatov.

Walter Elias Disney je zamrznjen

Ljudje že dolgo razpravljajo o zaroti, da je Walter Elias Disney uporabil tehnologijo shranjevanja z zamrzovanjem. Družina Disney te trditve seveda zavrača. Omenjeni teoriji je sorodna teorija o tem, da je družba Walt Disney ustvarila animirano uspešnico Ledeno kraljestvo za vdor v Googlov iskalni algoritem in preprečitev dostopa do informacij o zamrznitvi pokojnega Disneyja.

Zemlja je votla

Leta 2014 so znanstveniki objavili nova neznana odkritja o Zemljinem jedru in teoretiki zarote so začeli slaviti. Potem ko se je izvedelo, da se o Zemljinem površju ali o tem, kaj leži pod njenimi plastmi, sploh ne ve veliko, je začela krožiti teorija o votli Zemlji.

Zemlja je ploščata

Res je, med nami živijo ljudje, ki trdijo, da je Zemlja ploščata in se ne vrti. Člani družbe Ploščata zemlja so se v zadnjih letih razširili po vsem svetu, saj vse več ljudi verjame, da Zemlja ni vrteča se krogla, kot to trdi znanost.

Bigfoot je resničen

Mnogi ljudje so prepričani, da Bigfoot obstaja. Gre za gigantsko kosmato bitje, katerega telo je pol človeško in pol opičje, ki že stoletja buri duhove. Ljudje ga vztrajno poskušajo izslediti, kar je povzročilo pogosto pojavljanje videoposnetkov tega famoznega bitja.

Živimo v Matrici

Nekateri mislijo, da živimo v simulaciji resničnega življenja. Tudi Elon Musk meni, da smo vsi najverjetneje ujeti v obstoju, podobnemu Matrici. Prebivalci tovrstnih simulacij bi težko prepoznali resnico, ker bi dokazi pripovedovali drugačno zgodbo, napleteno s strani ustvarjalcev. Teorija je podprta z norimi naključji in dogodki, ki se zgodijo med napako v simulaciji.

Elon Musk

Luna ni resnična

Tako je, nekateri verjamejo, da Luna ne obstaja. Ta teorija zarote je pritegnila posebno pozornost zgoraj omenjenih članov družbe Ploščata zemlja, ki menijo, da je luna le projekcija.

Planet Nibiru oziroma Planet X bo uničil Zemljo

Ko je na dan prišla novica o novem planetu v sončnem sistemu, so bili mnogi navdušeni. Nato pa se je izvedelo, da ima Nibiru enormno moč. Njegov magnetizem namreč lahko obrne Zemljo, premakne zemeljske pole ter povsem spremeni njeno površino, premika in odpira njene vrhnje plasti. Napovedano je bilo celo, da bo Planet X vodil v apokalipso, in sicer 23. aprila 2018. Očitno smo tokrat preživeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  22 .01. 2022 ob  18: 39
Moj barba je šel z barko v Avstralijo, a ni nikoli prišel, ker je barka padla v prepad na koncu ploščate zemlje.
Škoda, da ni šel z letalom kot Đoković.
manemebasat |  22 .01. 2022 ob  15: 38
Razlika med teorijo zarote in resnico je danes 6 mesecev.