STE JIH KUPILI? Te izdelke so odpoklicali iz trgovin

Slovenija

Zaradi povečanih vrednosti nedovoljenih snovi so iz prodaje odpoklicali Sashimi file tune, Nuby žličke za hranjenje Sens Flex ter Despar dimljenega lososa v rezinah.

Fotografija je simbolična.

Podjetje Marinblu je iz prodaje odpoklicalo izdelek Sashimi file tune (Thunnus albacares), pakiran v 390 gramski embalaži, zaradi povečane vsebnosti histamina.

Serijska oznaka izdelka je MAR2005291091, rok uporabe pa 7.6.2020. Zaradi zdravstvene neustreznosti kupci izdelka ne smejo uživati, so sporočili iz omenjenega podjetja. Treba ga je vrniti prodajalcu ali zavreči v biološke odpadke. V primeru slabosti ali prebavnih težav naj se takoj oglasijo pri najbližjem zdravniku.
Kupci lahko v primeru dodatnih vprašanj stopijo v kontakt s podjetjem preko elektronskega naslova claims@marinblugroup.com ali telefonske številke 070 443 932. Kontaktna oseba je Aleš Glavič, so še zapisali.

Podjetje Mueller Drogerija je iz prodaje odpoklicalo Nuby žličke za hranjenje Sens Flex (trije kosi, na fotografiji zgoraj) belgijskega proizvajalca in dobavitelja New Valmar Bvba zaradi previsoke vsebnosti bisfenola A (BPA) v izdelku.

Serijska oznaka izdelka je 048526052356, šarža pa M2H28T. Mueller Drogerija kupce prosi, da izdelek vrnejo na njihova prodajna mesta, kjer jim bodo povrnili kupnino.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko kupci obrnejo tudi na osebje v poslovalnici ali jih kontaktirajo preko elektronskega naslova info@mueller.si ali telefonske številke 01/51 39 300.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa je iz prodaje odpoklicala Despar dimljenega lososa v rezinah zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes. Prisotnost bakterije je bila ugotovljena v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov.

Živilo je ocenjeno kot neskladno po kriterijih varnosti, in sicer povzroča različne zdravstvene težave pri nekaterih skupinah ljudi, kot so nosečnice in novorojenčki, otroci, starostniki, kronični bolniki, imunsko oslabljene osebe.

Serijska oznaka vakuumsko pakiranega 100 gramskega dimljenega lososa v rezinah je 16100401305, rok uporabe 13. 6. 2020, država porekla pa Srbija. Potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo, temveč ga vrnejo na mesto nakupa oziroma zavržejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija