STE BILI VČERAJ V PORTOROŽU? Ste morda vi tisti, ki ga iščejo?

Kronika

Včeraj popoldan so bili piranski policisti obveščeni o najdbi 30 evrov gotovine na bankomatu v Portorožu. Policisti so denar prevzeli in ga do ugotovitve lastnika shranili na Policijski postaji Piran.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin, dve kaznivi dejanji grožnje in ponarejanje listin. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali v treh primerih.

V Štorjah so včeraj dopoldan trije neznani moški pod pretvezo, da so delavci telekomunikacijskega podjetja, zavedli domačinko, da jih je ta spustila v hišo. Eden od moških je oškodovanko zamotil, ostala dva pa sta preiskala prostore in ji odtujila zlatnino. Škode je za 2.000 evrov. Policisti zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo. Podana bo kazenska ovadba.

Fotografije so simbolične. 

Znova odkrili ponarejene teste

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti malo po 17. uri pri dveh državljanih Slovenije odkrili dva ponarejena izvida o negativnem PCR testu na koronavirus. Listine so zasegli, zoper osebi pa sledi kazenska ovadba.

Pijani so se usedli za volan

Ob 15.36 so koprski prometni policisti na Dobravi nad Izolo ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,51 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Danes ob 3.41 so policisti v Piranu ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,68 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 20 ilegalnih migrantov. Pet državljanov Bangladeša so policisti prijeli pri Novi vasi nad Dragonjo, enega državljana Pakistana pa v Dragonji. 14 državljanov Turčije so policisti prijeli v Gradišču pri Materiji. Državljani Bangladeša so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili nameščeni v azilni dom, ostali tujci pa bodo danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s koprske PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija