STATISTIKA NA DAN PRETRESANJA UKREPOV: Tri regije še vedno oranžne

Slovenija

V torek so opravili 4698 PCR testov in pri tem potrdili 726 okužb z novim koronavirusom, je sporočila vlada. V bolnišnicah se zdravi 463 covidnih bolnikov, od tega jih 127 potrebuje intenzivno zdravljenje. Dva covidna bolnika sta v torek umrla. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan znaša 520.

Delež pozitivnih PCR testov je bil 15,5-odstoten, kar je za dve odstotni točki več od ponedeljka. Opravljenih pa je bilo tudi 27.065 hitrih antigenskih testov. Sicer pa se v bolnišnicah zdravi 14 covidnih bolnikov manj kot dan prej, štirje manj na intenzivni negi. Umrl je en bolnik manj kot v ponedeljek.

V torek so iz bolnišnic v domačo oskrbo odpustili 55 covidnih bolnikov, na novo pa so v bolnišnice sprejeli 43 bolnikov. Po besedah Maje Bratuša, ki je vodila današnjo vladno novinarsko konferenco o covidu-19, se trend glede zasedenosti postelj na covid oddelkih oz. število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo, znižuje tako na intenzivnih kot tudi na navadnih covidnih oddelkih.

Sedemdnevno povprečje okužb se je v primerjavi s ponedeljkom znižalo za 29 in po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje znaša 520, je dejala Bratuša.

Štirinajstdnevna incidenca na 100.000 prebivalcev na ravni države danes znaša 423. Štiri regije v državi imajo višjo 14-dnevno incidenco od državnega povprečja. Stanje je najslabše v primorsko-notranjski regiji in najboljše v obalno-kraški regiji. Sedemdnevna incidenca na 100.000 prebivalcev pa na ravni države znaša 173. Trenutno je devet regij glede na število okužb obarvanih rumeno, tri pa oranžno, in sicer Notranjska, Zasavska in Gorenjska.

V obalno-kraški regiji so skupno včeraj potrdili 42 novih okužb, največ, 23, v Kopru. Sledi Piran z 11 okužbami, v Izoli so jih potrdili 6, v Sežani pa 2. V ostalih občinah obalno-kraške regije novih primerov koronavirusa včeraj niso potrdili, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

V tej regiji je trenutno 318 aktivnih primerov koronavirusa: 172 v Kopru, 38 v Piranu, 34 v Izoli, 32 v Sežani, 22 v Divači, 10 v Hrpeljah-Kozini, 6 v Komnu in 4 v Ankaranu.

V Splošni bolnišnici Izola se zdravi 12 koronavirusnih bolnikov, tri so sprejeli na novo, štiri pa odpustili v domačo oskrbo. En bolnik potrebuje intenzivno nego.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija