Startup vikend, prijave le še do jutri

Goriška

Primorski tehnološki park konec tedna organizira Startup vikend, ki bo potekal na Univerzi v Novi Gorici. Udeležba je brezplačna, prijave zbirajo le še jutri. Organizatorji hkrati opozarjajo, da je število prostih mest omejeno, izbira kandidatov pa bo potekala po modelu: "Kdor prvi pride, prvi melje."

Udeležba na vikendu je brezplačna, zagotovljeni bodo materiali, hrana, pijača in prigrizki ter tudi zabava in nagrade za najboljše.

Startup vikend se bo sicer odvijal na 5 lokacijah po Sloveniji (Nova Gorica, Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto). Organizatorji pa ga pripravljajo  po vzoru dogodkov, ki se odvijajo vsepovsod po svetu (http://startupweekend.org/). Tako je na primer potekal poletni sturtup vikend v Ljubljani.

»Bistvo vsega pa je, da čim manj teoretiziramo in čim bolj delamo na konkretnih primerih,« so organizatorji zapisali v vabilu na Startup vikend.  

Organizatorji želijo med vikendom  identificirati perspektivne podjetniške ideje, oblikovati ekipe in pripraviti poslovni model ter predstavitev bodočega novega podjetja. Program zajema najsodobnejše metodologije izgradnje startup podjetja, pri čemer sodelujejo mentorji iz podjetij, zato bodo udeleženci dobili ogromno novega znanja in primerov iz prakse.

Prednost startup vikenda je tudi, da študentom ni treba imeti svoje ideje, ampak se lahko priključijo nekomu, ki jo že ima. Startup vikend je po besedah organizatorjev  odlična priložnost za snovanje novih poznanstev in pridobivanje kompetenc za izgradnjo svoje kariere.

 Prijava

Še več informacij o usposabljanju najdete na spletni strani Tehnološkega parka: http://www.primorski-tp.si/novice/2013/startupvikend

Prijave potekajo v elektronski obliki. Za uresničitev svoje podjetniške ideje ali vključitev v tim mladih prodornih podjetnikov kliknite tukaj: https://www.eventbrite.com/e/startup-weekend-nova-gorica-tickets-9243687117