STARŠI, POZOR! Na YouTube med risankami posnetki, ki pozivajo k samomoru

Svet

V javnost so prišla poročila o posnetkih na Youtube kanalu, imenovanem YouTube Kids, ki je namenjen otrokom. V najmanj dveh video posnetkih so med risankami našli vrinjene posnetke, ki pozivajo k samomoru in razlagajo, kako ga narediti.

Prvi posnetek je bil na voljo kar nekaj mesecev, preden so ga odkrili. Pravzaprav ga je odkrila mati, ki je preko kanala YouTube Kids gledala risanko s sinom. Svoje odkritje je objavila na blogu PediMom. Ne le, da je vrinjen posnetek pozival k samomoru, prikazoval je tudi, kako se samomor najbolj učinkovito naredi.

Posnetek je bil vrinjen tako, da je bilo videti, kot da je del risanke. Moški na posnetku reče: "Zapomnite si, otroci. Prečno, če želite le več pozornosti. In vzdolžno, če bi radi dosegli rezultate. Končajte to."

Prvi video je bil prijavljen pred osmimi meseci, vendar ga Youtube ni odstranil. To so storili šele, ko je zaskrbljena mati novico objavila na svojem blogu in so jo povzeli številni mediji. Kot je še zapisala, so odkrili tudi posnetke, ki pozivajo k pedofiliji, samopoškodbam, spolnim zlorabam in oboroženemu nasilju.

Pri Youtube so povedali, da bodo v bodoče bolj pazljivi in da je ključno, da starši sami prijavijo takšne video posnetke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija