STARŠEMA GROZI ZAPOR: Hrvata sta dovolila sinu, da ima spolne odnose z mladoletnico v njihovi hiši

Svet

Zakonca iz okolice Koprivnice bi lahko končala v zaporu, ker sta mladoletnemu sinu (15) dovolila, da je v hišo pripeljal dekle (15), s katero je imel spolne odnose.

Vse skupaj se je po obtožnici dogajalo v zadnjem letu, natančneje od začetka septembra do konca novembra, v vasi blizu Koprivnice. Ivana in Zdravko sta bila obtožena omogočanja zunajzakonskega življenja z otrokom.

"Kot starša otroka, mlajšega od 16 let, sta sinu dovolila, da v njuno gospodinjstvo pripelje mladoletno osebo, kjer sta sklenila življenjsko skupnost in imela spolne odnose. S tem sta storila kaznivo dejanje zoper zakonsko zvezo, družino in otroke – omogočanje zunajzakonskega življenja z otrokom," piše v obtožnici.

Ivana in Zdravko sta med preiskavo povedala, da v tem ne vidita nič slabega, saj sta sin in dekle v zvezi dve leti. Priznavajo pa, da je bila dekličina mati proti zvezi in je prišla po hčerko.

S primerom se je ukvarjal tudi Center za socialno delo Koprivnica, katerega uslužbenka je govorila z obtoženčevo mamo Ivano.

"Povedala nam je, kako je svojemu sinu in njegovi punci dejala, da lahko živita skupaj pri njih, a naj pazita, da ne zanosita. Na podlagi tega sem sklepala, da jima je Ivana dovolila in omogočila skupno življenje. Povedala mi je, da je na sodišče vložila celo zahtevo, da se njenemu mladoletnemu sinu dovoli pred polnoletnostjo poročiti z dekletom, ker je menila, da dobro vplivata drug na drugega," je poudarila socialna delavka.

Mladoletni sin in njegovo dekle sta bila odvzeta iz družin in nameščena v otroške domove. Ivana in Zdravko pa čakata na sojenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bujenabrigu |  03 .10. 2022 ob  07: 24
Zlata oci pa mamica, jaz sem se moral pa v skednju skrivati.....pri 15 danes ze fse fuka ce niste tega vedeli....
Ratman |  02 .10. 2022 ob  09: 08
16
Super akcija, zdaj sta oba otroka v domovih, ločena en od drugega, stran od zlobnih staršev. Imata polno novih prijateljev, ki so se tam znašli zaradi deviance. Odlična popotnica za gradnjo zdravih medsebojnih odnosov.
Na kratko, zj*bali so življenje dveh otrok in njihovih družin. "Sam da zakon se spoštuje, folk se nadleguje..."