STARŠA NA TRILETNIKU UGAŠALA CIGARETE IN MU LOMILA KOSTI: Po njunem so poškodbe posledica slabega ravnotežja

Kronika

Na novomeškem sodišču se je začelo sojenje staršema, obtoženima zanemarjanja njunega takrat triletnega otroka, surovega dejanja in povzročitve hude telesne poškodbe. Na sojenju se nista zagovarja, sta pa očitke zanikala v preiskavi, poročata Delo in Slovenske novice. V nadaljevanju sojenja bo ugotovitve predstavil tudi izvedenec medicinske stroke.

Fotografija je simbolična. 

Zgodba sega v marec 2014, ko so dečka poškodovanega z reševalnim vozilom odpeljali najprej v novomeško bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center. Ugotovili so, da je utrpel hude poškodbe, za katere je izvedenec po poročanju časnikov ugotovil, da tako hudih poškodb ni mogel dobiti pri padcu, ampak z močnim udarcem.

Oče se tako zagovarja zaradi povzročitve hude telesne poškodbe ter zaradi zanemarjanja otroka in surovega dejanja, tega obtožba bremeni tudi njegovo partnerico. Zanemarjala naj bi namreč še dva otroka, ki sta v tistem obdobju hodila v osnovno šolo, poročata medija.

Po pisanju Slovenskih novic sojenje poteka zoper 42-letnega Radenka Brajdiča in njegovo tri leta starejšo ženo Bojano Jurkovič iz Brezja. Ugotovitev izvedenca o poškodbah je osupnila čisto vse prisotne na sodišču. Po izvedenskem poročilu je imel malček zlomljeno lobanjo, lopatico, rebra ...

Zdravniki so tudi ugotovili, da je imel deček opekline po celem telesu, za tiste na dlani in nogah pa tožilci sumijo, da so posledica ugašanja cigaret. Sumijo tudi, da sta starša malčkove dlani pritiskala na štedilnik, še piše časnik.

Starša se medtem zagovarjata, da so poškodbe posledica padcev in slabega ravnotežja malčka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mozartkugeln |  28 .01. 2022 ob  19: 04
Ne razumemo mi stiske romov..
alfa |  28 .01. 2022 ob  12: 56
14
škoda da so ukinili,smrtno kazen,giljotino