STA MISLILA, DA BOSTA V TAKSIJU NA VARNEM PRED POLICIJO? Prvi si je prislužil kazensko ovadbo, drugi spremstvo do meje

Kronika

Na Razdrtem so policisti v sredo ustavili taksi, v katerem sta bila dva tujca, oba državljana Turčije. Eden od njiju je pojasnil, da je prosilec za azil v Sloveniji, drugi pa se je izkazal z osebnimi dokumenti za tujce in dovoljenjem za prebivanje v Italiji. Policisti so ugotovili, da ima prvi ponarejeno osebno izkaznico in potni list na ime državljana Bolgarije. Bil je pridržan, sledi mu kazenska ovadba. Drugega, ki ima prijavljeno bivanje v Italiji, so preko Fernetičev napotili iz države v Italijo. Zoper taksista iz Ljubljane niso vodili nobenega postopka, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografiji sta simbolični.

Policisti so sicer v zadnjih 24 urah na območju PU Koper obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Intervenirali pa so v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 140 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih.

Na avtocestnem počivališču Povir (proti Italiji) so policisti 29-letnemu vozniku tovornega vozila iz Ljubljane izdali plačilni nalog, ker je potekla veljavnost registracije vozila, za pravno osebo pa sledi hitri postopek zaradi nezavarovanega tovora.

Popoldan je na mejni prehod Starod pripeljal 35-letni voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške, pri kateremu so odkrili ponarejeno CMR – listino o tovoru. S tem dejanjem se je voznik izognil plačilu cestnine, s čimer je kršil tudi določila cestno-prometnih predpisov (omejitev prometa – lokalni promet). Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 17.30 so policisti v Pivki ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je veljavnost prometnega dovoljenja potekla 16. aprila, zato so bile odvzete registrske tablice. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,00 mg/l, postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu in njihovih presnovkov, pa je kazal znake uživanja prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovnim pregled, sledi ukrep po pridobljenih rezultatih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija