SRHLJIVO ODKRITJE NA DOMU UPOKOJENCA: Sto mrtvih mačk, razmesarjeni ostanki in pasja čeljust

Kronika

V domu upokojenca na jugu Francije so našli približno sto mrtvih mačk, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v ponedeljek sporočila prostovoljska združenja za zaščito živali.

Fotografija je simbolična. 

Prostovoljce je opozorila nečakinja 81-letnika, ki je v nedeljo, ko so ga odpeljali v bolnišnico v Nici na jugu Francije, vstopila v njegovo hišo in odkrila poginule živali.

Večina mrtvih mačk je bila shranjena v zaprtih plastičnih ali lesenih posodah, je poročal regionalni časopis Nice-Matin. Poleg mačk so v hiši in njeni okolici našli tudi ostanke veveric in podgan ter pasjo čeljust.

Ob tem so iz hiše rešili tudi več kot 20 živih, toda hudo podhranjenih mačk, ter jih predali veterinarjem ali zavetiščem. Na kavču v dnevni sobi so našli tudi razmesarjene ostanke ene od mačk, ki so jo delno požrle preostale živali.

"Po položaju sodeč je bila večina mačk že mrtva, ko so bile položene v škatle," je za AFP povedal Philippe Desjacques, predsednik društva za zaščito živali La Tribu du Fourmilier. "Vendar pa menimo, da sta bili vsaj dve zaprti živi," je dodal.

Dejal je še, da je upokojenec verjetno trpel za sindromom, pri katerem ljudje pri sebi kopičijo veliko število živali, pogosto zaradi osamljenosti, ne da bi lahko skrbeli za njihove potrebe.

Desjacques je povedal tudi, da bodo združenja za zaščito živali proti moškemu vložila kazensko ovadbo zaradi okrutnega ravnanja z živalmi in malomarnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  07 .12. 2021 ob  19: 59
upam,da crkne v bolnici,psihopat!