SRHLJIVKA V SPLITU: Vzgojiteljica izpustila 3-letno deklico iz vrtca z neznano žensko

Kronika

Zgodilo se je pred mesecem dni v enem od splitskih vrtcev, kjer je vzgojiteljica 3-letno deklico izročila neznani ženski. Gre za vzgojiteljico, ki je v vrtcu delala kot zamenjava in je imela sklenjeno pogodbo za 60 dni dela, poročajo hrvaški mediji.

21. junija okoli 19.30 je oče 3-letne deklice prišel iz zgradbe, ki je od vrtca oddaljena 50 metrov, da bi šel po hčerko, ki je bila v popoldanskem vrtčevskem programu. Nenadoma je zagledal svojo hčerko v družbi dveh starejših žensk. Deklica je stekla k svojemu očetu, on pa je ženski vprašal, kdo sta in kaj počneta tukaj z njegovim otrokom.

Ena od žensk naj bi pri tem pobližje pogledala dekličin obraz in rekla, da to ni njen otrok. Druga pa jo je začela zafrkavati, da je vzela napačnega otroka. Nato je prva ženska poklicala nekoga na telefon in govorila nekaj v smislu vrtca, v katerega bi morala iti. Ko ju je dekličin oče vprašal, kateri vrtec iščeta, sta mu zgolj nekaj zamomljali v smislu 'tu nekje'.

Ženski sta odšli, vznemirjen in povsem šokiran oče pa je šel v vrtec vprašat, kako je mogoče, da je vzgojiteljica izpustila njegovega otroka z nekom, ki ga ni na spisku oseb za prevzem otroka.

Starejša ženska, ki je sama prišla v vrtec, naj bi se predstavila dežurni vzgojiteljici kot 'materina mama', torej babica. Ker naj bi deklica brez vsakršnega odpora odšla z žensko, vzgojiteljica ni ničesar posumila.

Zadevo so prijavili policiji, vendar policistom žensk ni uspelo izslediti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija