SRHLJIVKA PRI SEŽANI: Lastnika je sredi noči prebudil tat; nepridiprav je kljub vsemu uspel pobegniti s polnimi žepi

Kronika

Že pred časom so nas koprski policisti obvestili o primeru, ko je nepridiprav skozi priprt balkon vstopil v stanovanje v Izoli, medtem ko so ljudje spali in jih okradel. O podobnem incidentu smo bili obveščeni tudi danes. V vasi Dol pri Vogljah je namreč ponoči nekdo vstopil v hišo in pregledal prostore. Ko je prišel v spalnico, je posvetil proti lastniku, ki je spal v postelji, takrat pa se je prebudil. Neznani moški je pobegnil iz hiše, vendar je pred tem ukradel nekaj gotovine in zlatnine.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 86 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 217 klicev. Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin, eno drzno tatvino in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij.

Dopoldan so bili iz SB Izola obveščeni, da je pri njih na zdravljenju moški, ki naj bi ga pred tem podrl nekdo s skirojem. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je 78-letnik pripeljal z avtobusom na avtobusno postajo v Izolo. Ko je izstopal, je mimo pripeljal 47-letnik z električnim skirojem in podrl oškodovanca. Na kraju mu je nudil svoje podatke in mu pomagal. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče s hujšimi poškodbami.

V Ankaranu so 16-letniku zasegli motorno kolo Piaggio Zip 25, za katerega se je na odrejenem tehničnem pregledu izkazalo, da je predelano. Sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo ukradel električno kolo Apache, sive barve, vredno 2000 evrov. Na kraju naj bi bila dva moška s kombijem, eden od njiju naj bi preščipnil ključavnico, zatem sta dala kolo v kombi in odpeljala. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

Z območja podjetja v Izoli so ukradli 2427 kg medeninastih profilov, vrednih 9900 evrov. V Luciji pa je nekdo ukradel gorsko kolo znamke Mongoose, sive barve, vredno 300 evrov.

Nacionalna akcija Hitrost

V okviru nacionalne akcije Hitrost, ki je potekala med 9. in 15. avgustom, smo na PU Koper ugotovili 187 kršitev povezanih s hitrostjo. Največ ugotovljenih prekoračitev je bilo na cestah v naselju (175). Izrekli smo 114 glob, 70 opozoril in podali tri obdolžilne predloge na pristojno sodišče. Cilj poostrenega nadzora je vplivati na voznike motornih vozil, da bodo spoštovali cestno-prometne predpise, ter s tem zagotoviti ugodne in stabilne prometno-varnostne razmere.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija