SREDIŠČE KOPRA SE POČASI ZAPIRA ZA PROMET: Začeli bodo z Muzejskim trgom in s Kidričevo ulico

Koper

Koprski občinski svet je na današnji seji brez glasu proti sprejel odlok o prometni ureditvi v starem mestnem jedru, ki sledi predvideni razbremenitvi parkirnih površin po odprtju garažne hiše na Muzejskem trgu. V povezavi s tem so svetniki dali tudi zeleno luč za iskanje izvajalca upravljanja javnih parkirišč v garažni hiši.

Kot je ob robu seje pojasnil vodja urada za gospodarske dejavnosti, okolje in promet Raf Klinar, so najpomembnejše novosti, ki jih prinaša odlok o prometni ureditvi starega mestnega jedra, uvedba določenih območij, ki bodo pod režimom omejenega prometa oziroma kjer bo ta v celoti prepovedan. Tako uvajajo območje brez prometa na Muzejskem trgu.

Poleg tega se obetajo tudi nekatere tehnološke novosti, kot so digitalne dovolilnice. "Delamo na tem, da čim bolj omogočimo ljudem, da prihajajo do teh papirjev na sodoben način," je pojasnil Klinar.

Prav tako počasi zapirajo območje mestnega dela, pri čemer bodo začeli s Kidričevo ulico. Kot je navedel predstojnik urada za promet, opažajo, da je omenjena ulica preveč prometna, velika večina vozil, ki se vozi po njej, pa "nima tam kaj iskati". Gre namreč za voznike, ki nimajo dovolilnic in niso stanovalci mestnega jedra, pač pa dostopajo do pekarne ali lekarne. To želijo preprečiti s postavitvijo potopnega valja na začetku Kidričeve, s čimer bo prehod z vozili omogočen samo upravičencem.

Hkrati s tem odlokom so svetniki potrdili tudi sklep o o uvedbi javne službe upravljanja določenih javnih parkirišč v pakirnem objektu na Muzejskem trgu. Po Klinarjevih besedah je o tem, natančno koliko od skupno 460 parkirnih mest bo na voljo občanom pod ugodnejšimi pogoji, še prehitro govoriti.

Sicer pa je garažna hiša že zgrajena in danes so začeli z izgradnjo dostopne poti do vhoda v garažo. Tehnični pregled je že bil opravljen, zdaj pa čakajo še na uporabno dovoljenje. Klinar tako računa, da bodo garažno hišo predali namenu do konca aprila ali vsaj do sredine maja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mente |  26 .03. 2021 ob  08: 18
mene zdaj zanima koliko parkirna prostora bo namenjen prebivalci staro mesto kopra....in koliko bojo za ljudi ker grejoi tam delat .......upam da bojio mislili na obcani mestno jedro kopra
Cat WOMAN |  26 .03. 2021 ob  08: 06
Sklep o o uvedbi javne službe upravljanja določenih javnih parkirišč. Men malce diši po tem da se prpraula teren za g. ŠUC-a. A morda veste da je ta gospod v sporu z občino ravno zaradi podobne zadeve, ker mu občina pred leti ni dala v upraulanje določenega parkirišča ?

Men po domače povedano mau smrdi.