SREDI PRESTOLNICE ZABODEL POLICISTA: Napadalca so že aretirali

Kronika

Pred policijsko postajo v Bruslju je davi moški z nožem ranil policista. Glede na informacije oblasti, napadalec ni bil na seznamu sumljivih imen, je bil pa pred kratkim v psihiatrični oskrbi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Belgijski notranji minister Jan Jambon je po incidentu dejal, da moški ni bil na seznamu sumljivih oseb, ki ga vodi protiteroristična enota. "Policija ga ne pozna kot nekoga, ki je skrajnež ali terorist. Naj bi bil v psihiatrični oskrbi, a so ga pred nekaj časa izpustili," je dejal minister.

Incident se je zgodil davi okoli 5.30 pred glavno policijsko postajo. Moški je zabodel policista, ki je utrpel lažjo poškodbo. Drugi policist je nato ustrelil in lažje ranil napadalca. Policista so po incidentu prepeljali v bolnišnico, moškega pa so aretirali.

V Bruslju se bo sicer danes mudil francoski predsednik Emmanuel Macron, ki bo obiskal četrt Molenbeek, kjer so živeli nekateri skrajneži, ki so izvedli teroristični napad leta 2015 v Parizu, v katerem je umrlo 130 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Justino |  20 .11. 2018 ob  18: 51
Morda je šlo za osebno maščevanje.
Zopet |  20 .11. 2018 ob  17: 05
En doktor znanosti na delu.