POLICIJA O POŽARU NA BAZOVIŠKI ULICI: Zoper storilca bodo napisali kazensko ovadbo, grozi mu do 5 let zapora (FOTO)

Kronika

Na naše uredništvo se je obrnila bralka, ki nas je obvestila o požaru na Bazoviški ulici v Kopru, do katerega je prišlo danes, okrog 4. ure zjutraj. "Dva neznanca sta zažgala cerado, s katero je bil takrat pokrit motor znamke ZIP. Neznanca, po glasovih sodeč sta bila fanta, sta nato zbežala na konec ulice, kjer sta se smejala in potem tudi zbežala," poroča bralka. A zadeva še zdaleč ni nedolžna.

Bralka dodaja: "Ta dva fanta ne vesta, da sta povzročila ogromno škodo ne samo nam, ampak tudi sosedom. Zgorela so vhodna vrata naše hiše in sosednje, uničena je fasada, okna, električne omarice in električni kabli dveh hiš."

Posledice so vidne tudi na fotografijah, ki nam jih je posredovala.

Da je zgodaj zjutraj v Kopru res prišlo do požara, poroča tudi Uprava za zaščito in reševanje.

"Ob 4.14 je na Bazoviški ulici v Kopru zagorel motor. Ob prihodu gasilcev JZ GB Koper na kraj je bil požar popolnoma razvit in je ogrožal bližnje objekte," navajajo.

Požar so gasilci pogasili in prezračili zadimljeno stavbo, na katero je bil naslonjen motor. "Ena družina je začasno zapustila objekt, v varen prostor pa so začasno umaknili eno osebo. Požar je poškodoval vrata in notranjost objekta ter fasado in elektro omarico na sosednjem objektu," je zapisano na njihovi spletni strani. Na lokaciji je bila tudi policija in dežurni Elektro Primorske.

Z vprašanji smo se že obrnili na Policijsko upravo Koper. Tam so nam pojasnili, da so bili o požaru obveščeni ob 4.16 zjutraj. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec z neznano snovjo zažgal moped znamke Piaggio Zip 50, požar pa se je razširil še na vhodna vrata dveh stanovanjskih hiš. V požaru, ki so ga pogasili gasilci, je bila poleg dvojnih vhodnih vrat stanovanjskega objekta, poškodovana še fasada stanovanjske hiše.

Policisti so opravili ogled kraja in bodo zoper neznanega storilca napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Povzročitve splošne nevarnosti, za katero je predpisana kazen do petih let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  21 .01. 2024 ob  19: 59
@Stric iz ozadja

Fašistov ali domobrancev?
Stric iz ozadja |  21 .01. 2024 ob  14: 05
"Ponosni naslednik".....
Prognostik |  21 .01. 2024 ob  09: 38
20
To so mladoletniki po letih - a po pameti fašisti.