SREDI NOČI GLASNA ZABAVA NA ŠKOFIJAH: Ne le, da se je požvižgal na policiste, še grozil jim je

Kronika

V soboto ob 2.50 so policisti prejeli prijavo zaradi hrupa v bloku na Škofijah. Glasno glasbo je predvajal 43-letnik. S početjem ni prenehal niti po prihodu policistov. Pričel se je nedostojno vesti in jim groziti, zato so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer čez konec tedna intervenirali v 110 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 343 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin, vlom ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih.

V petek popoldne so v Portorožu ustavili 66-letnega voznika. Osebnemu avtomobilu je potekla registracija, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

Na počivališču Risnik so istega dne ustavili 31-letnega voznika avtomobila, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Na istem postajališču so ustavili tudi 57-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0.64 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Zjutraj je neznanec v Luciji iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred trgovino, ukradel nakupovalno torbo z vsebino in denarnico.

Ob 20. uri so policisti v Hraščah pri Postojni ustavili domačina, ki je vozil neregistrirano terensko vozilo. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,95 mg/l. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu zasegli vozilo, sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog za več prekrškov.

Včeraj ob 14. uri so policisti na Ljubljanski cesti v Kopru zaradi velike prekoračitve hitrosti 24-letnemu vozniku motornega kolesa odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog.

S pašnika v Dekanih pa je nekdo ponoči ukradel pet jagenjčkov.

V okviru akcije Alcohol & Drugs kaznovali 10 voznikov

V petek so policisti na počivališču Risnik in na območju Obale izvajali poostren nadzor prometa v okviru akcije Alcohol & Drugs. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so kaznovali enega voznika. Zaradi poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja so enemu vozniku zasegli avtomobil. Štiri voznike so kaznovali zaradi kršitve drugih cestnoprometnih predpisov, štiri voznike pa so opozorili, ker niso nosili maske in niso imeli izpolnjenih obrazcev za prehajanje občinskih meja.

Ilegalne migracije

V petek so kozinski policisti pri Poljanah obravnavali tri državljane Sirije in pet državljanov Afganistana, pri Materiji pa šest državljanov Nepala. V soboto so kozinski policisti pri Materiji obravnavali še štiri državljane Nepala, pri Prešnici pa državljana Afganistana in državljana Pakistana.

Ilirskobistriški policisti so pri Jelšanah prijeli štiri državljane Afganistana in osem državljanov Bangladeša. V nedeljo so še obravnavali državljana Turčije in deset državljanov Afganistana.

Danes ponoči, okoli 1. ure, pa so policisti PP Kozina na območju Petrinj obravnavali pet državljanov Afganistana ter v Obrovu šest državljanov Irana. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija