SREDI KOPRA NAPADLA ŽENSKO S SKUTERJA: Iz rok sta ji strgala torbico

Kronika

Včeraj ob 16. uri je policiste poklical Koprčan, ki je bil priča drzni tatvini. Videl je, da sta dva moška na črnem skuterju brez plastike spredaj (voznik je bil višji in svetlih las) zapeljala mimo domačinke in ji strgala torbico z rok. Zadeva se je dogajala na Veluščkovi ulici v smeri Pahorjeve. Oškodovanka je imela v torbici več gotovine in vse dokumente. Policisti zbirajo informacije.

Ponoči je nekdo vlomil v dva lokala v Luciji in ukradel nekaj drobiža.

Voznico obšla slabost

Včeraj 11.37 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Lipici, v drevoredu. 43-letna voznica osebnega avtomobila se je peljala proti Lipici in zaradi slabosti v ovinku zapeljala naravnost ter z vozilom trčila najprej v kamp prikolico, zatem pa še v obcestno drevo. Odpeljana je bila v izolsko bolnišnico.

Ob 11. uri pa je v Postojni  pred osnovno šolo 83-letni domačin na prehodu za pešce z avtom zbil 79-letnika. Ta se je huje poškodoval in je bil odpeljan v bolnišnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Vinjen za volanom

Popoldan so prometni policisti v Kopru odredili alkotest državljanu Litve, ki se je pripeljal s tovornim vozilom. Rezultat je bil 0.40 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

V Strunjanu so zvečer policisti zasegli kombi Fiat Ducato 30-letniku, in sicer zaradi vožnje v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V 24 urah samo na Koprskem prijeli 36 ilegalnih prebežnikov

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 30. 5. 2019 od 6.00 ure, do danes, 31. 5. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 36 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 28 oseb so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica, pet PP Koper, dva PP Kozina in enega PP Piran. Osem jih je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vrnjeni po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Gre za 28 državljanov Bangladeša, štiri Albance, dva Pakistanca, enega državljana Kosova in enega Hrvata.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija