Sredi januarja bo znana usoda Slovenije na Eurosongu

RTV Slovenija bo svojo dokončno odločitev o sodelovanju na Eurosongu 2014 v Koebenhavnu glede na finančne možnosti in izkazan interes pokrovitelja sprejela najpozneje do 17. januarja. To je tri dni pred žrebanjem vrstnega reda sodelujočih držav na letošnjem tekmovanju, so za STA pojasnili na RTV Slovenija.

Takrat bo znan tudi način izbora morebitnega predstavnika za Slovenijo. Na spletnih portalih se širijo neuradne govorice, da naj bi tudi letos predstavnika izbrali interno, pojavljajo se tudi ugibanja o možnih imenih.

Pevka April je decembra na svojem Facebook profilu objavila vprašanje za svoje oboževalce: "(...) z RTV so me poklicali, da bi drugo leto zastopala Slovenijo na Eurosongu! Laž ali resnica?".

Sodelovanje na letošnjem Eurosongu so zaradi finančnih težav že odpovedale Hrvaška, Srbija, Ciper, Češka, Slovaška, Luksemburg Andora in Bolgarija.

Evrovizija velja za glasbeni šov brez primere, ki ga spremlja več kot 100 milijonov ljudi. Lani je zmagala danska predstavnica Emmelie de Forest s skladbo Only Teardrops.

dej nehaj |  07 .01. 2014 ob  20: 43
ma kakšen eurosong . in potem pošljemo kr neko američanko predstavljat slovenijo ...... fujjjj boljše prišparat kej denarja in dat manj za rtv prispevek (oz. 0) ki nimajo pametnih programov.
titi2 |  07 .01. 2014 ob  19: 37
ma kakšen Eurosong-škoda šoldov