SREČEN KONEC ZA DRUŽINO IZ PRIMORSKE VASI: Kuhali, jedli in se učili v eni sobi razpadajoče hiše

Slovenija

Obrtniki in podjetniki, člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana, so združili moči in nedavno zaključili humanitarno akcijo, v okviru katere so pomagali štiričlanski družini z Brkinov pri obnovi hiše.

Vse fotografije so simbolične.

Sežanski obrtniki in podjetniki so to pot združili moči v pomoč štiričlanski družini z Brkinov z dvema šoloobveznima otrokoma. S svojim prispevkom v obliki dela, materiala, znanja ali finančne podpore so družini pomagali pri obnovi hiše. Celotna investicija je bila vredna okoli 15.000 evrov, so sporočili iz sežanske zbornice.

Omenjeno družino so jim predlagali na Centru za socialno delo Sežana, v sodelovanju z Rdečim križem, je za STA pojasnila direktorica območne obrtno-podjetniške zbornice Klementina Križman.

Družina je bila primorana živeti v eni sobi, saj je hiša začela razpadati

"Družina s šoloobveznima otrokoma sicer živi v veliki hiši, ki pa je zaradi finančne stiske ostala nedokončana in je že začela razpadati. Praktično so živeli v eni sobi, kjer so spali kuhali, jedli in se učili," je navedla Križmanova. Obrtniki so s svojim delom pripomogli, da ima družina zdaj malo dostojnejše pogoje.

Pri tem so obrtniki in podjetniki pokazali veliko mero solidarnosti in odgovornosti. Čeprav se je humanitarna akcija iz prvotno načrtovanega enega leta podaljšala na skoraj dve leti, je družina vsem sodelujočim izkazala veliko hvaležnost. Zahvalo vsem sodelujočim za sodelovanje v omenjeni akciji so izrazili tudi na zbornici.

Za obrtnike iz Območno obrtno-podjetniške zbornice Sežana je bila tovrstna akcija prva, kot je napovedala Križamnova, pa zaradi zadovoljstva družine nikakor ne bo zadnja.

Deli novico:

:* |  15 .11. 2018 ob  11: 45
BRAVO!
Simon |  15 .11. 2018 ob  10: 24
Bravo obrtniki!