SREČANJE MINISTROV ZA INOVACIJE SKUPINE G20 V TRSTU: Glavni temi bosta digitalno gospodarsko in digitalna javna uprava

Trst

Italijanski Trst bo v četrtek in petek gostil ministre za inovacije skupine G20. Na severu Italije jih pričakujejo okoli 30, za varnost bo skrbelo več kot 400 policistov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Srečanje ministrov se bo odvilo v kongresnem centru v starem pristanišču. Gostitelja bosta italijanski minister za tehnološke inovacije in nekdanji prvi mož telekomunikacijskega koncerna Vodafone Vittorio Colao ter minister za industrijo Giancarlo Giorgetti.

Glavni temi, o katerih bo tekla beseda, sta digitalno gospodarstvo in digitalna javna uprava. Zlasti se bodo ministri posvečali vprašanju digitalne identitete, ki bi lahko odprla pot do širšega koriščenja javnih storitev prek interneta.

Italija, ki trenutno predseduje G20, bo tudi prikazala praktične primere uporabe digitalnih tehnologij, denimo umetne inteligence in obdelave podatkov, v korist gospodarstva in civilne družbe. Ob koncu zasedanja bo javno objavljen tudi dokument, ki bo predstavil izkušnje držav G20 in nekaterih drugih vabljenih držav na področju digitalnih inovacij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija