SRAMOTA ZA POLICIJSKE VRSTE: Pod kombijem brez razloga zadrževal mimoidočega (FOTO, VIDEO)

Svet

Avstrijsko sodišče je včeraj na eno leto pogojne kazni obsodilo policista, ki je na protestu na Dunaju pod kombijem zadrževal mimoidočega. Glede na posnetek incidenta so moškega k sreči še pravi čas potegnili izpod vozila, ko je to speljalo. Sodišče je policista sicer obsodilo zaradi zlorabe položaja in lažnega pričanja.

Primer je bil povezan z incidentom leta 2019, ko so policisti med podnebnim protestom pod policijskim kombijem zadrževali 30-letnega mimoidočega brez pravega razloga. Glede na posnetek je vozilo naenkrat speljalo in moškega iz Nemčije so komaj rešili, da ga kombi ni povozil.

Policist je trdil, da ga je moški nadrl in da se je obnašal nasilno, medtem ko so policisti skušali odpraviti blokado protestnikov. Tožilstvo pa je pri tem opozarjalo na posnetke incidenta in izjave očividcev, da je bil Nemec miren in se ni upiral.

Na sodišču so poškodbe 30-letnika označili za zlorabo položaja, ker po njihovem ni bilo razloga za aretacijo. Policist je sicer vztrajal, da je nedolžen, je pa priznal, da je takrat narobe ocenil situacijo. Postopek proti drugemu policistu, ki je tudi sodeloval pri aretaciji, in vozniku kombija, še poteka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija