SPRVA BO SONČNO: V nadaljevanju dneva pa plohe in nevihte

Slovenija

Danes bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo zlasti v hribovitem svetu nastala kakšna posamezna ploha ali nevihta. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo sončno, burja na Primorskem bo popoldne oslabela. V sredo bo deloma jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. V gorskem svetu lahko popoldne nastane kakšna nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom celine je pri tleh šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah s severozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka razmeroma hladen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva dokaj sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Popoldne bodo nastale plohe in posamezne nevihte, ki bodo bolj pogoste v krajih zahodno od nas. Ob Jadranu bo sončno in brez padavin.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ki jo bo več v krajih zahodno od nas. Predvsem v Alpah in v krajih zahodno od nas se bodo popoldne pojavljale posamezne plohe in nevihte.

Biovreme: Vreme večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav, možne bodo le popoldne pri najbolj občutljivih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija