SPREVODU PROTESTNIKOV POT ZAPRLA POLICIJA: Za petek napovedujejo protest v drugačni obliki (VIDEO)

Trst

Po nekajdnevnem premoru so danes protestniki znova stopili na ulice. Množica se je začela zbirati v zgodnjih jutranjih urah pri Domju, nato pa se je odpravila proti tržaškemu pristanišču, a so pot protestnikom zaprli policisti.

Protestniki, ki nasprotujejo obveznemu covidnemu potrdilu, so se danes zbrali pri Domju. V sprevodu, pred katerim so bili policisti, so se odpravili proti Trstu, je poročal Primorski dnevnik. Med udeleženci je odmevala pesem 'La gente come noi non molla mai', ki je postala njihova himna, vzklikali so tudi gesla proti covidnemu potrdilu in za svobodo.

Ker so protestnike pred vhodom na hitro cesto pričakali policisti s ščiti, se je sprevod obrnil v Ulico Palatucci, vendar jih je tudi tukaj čakala zaprta ulica, zato so se ustavili na parkirišču pri Rižarni, kjer se je protest tudi končal.

Po poročanju časnika je bilo v sprevodu zbranih okoli 2000 protestnikov, med njimi pa le peščica pristaniških delavcev.

Vodja odbora 15. oktober Stefano Puzzer je že napovedal, da se bodo protesti nadaljevali. Jutri se bo začel pri Sv. Jakobu ob 17. uri, v petek pa naj bi protest potekal v drugačni obliki. Protestnike je namreč pozval k enodnevni neuporabi covidnega potrdila, kar bi v praksi pomenilo, da ne bodo šli v službe, gostilne ali gledališča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija