SPREMLJAMO: Trenutne razmere na primorskih cestah - na pot le, če je nujno! (FOTO)

Slovenija

Po podatkih prometnoinformacijskega centra po večini Slovenije sneži. Sneg se ponekod oprijema cestišč, na Vipavskem ovira promet tudi močna burja, zato so potovalni časi daljši. Prišlo je do številnih zdrsov vozil, zato voznikom svetujejo, da se ne odpravljajo na pot, če to ni nujno potrebno, oziroma da uporabijo javni prevoz.

Primorska avtocesta je še vedno zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi burje. Zaradi zdrsa več vozil je bila zaprta tudi med Postojno in Uncem proti Ljubljani, tam je še vedno daljši zastoj.

Avtocesta je bila zaprta tudi v razcepu Nanos iz smeri Vrtojba proti Kopru. Zastoji nastajajo zaradi snežnih razmer na primorski avtocesti še med Gabrkom in Brezovico v obe smeri, pred Uncem proti Kopru je dodatno prišlo do zdrsa vozila, zato je tudi tu daljša kolona vozil.

Vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom je zaradi burje zaprta v obe smeri za vsa vozila. Na regionalnih cestah Razdrto-Podnanos-Manče-Vipava in Ajdovščina-Selo je prepoved za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami.

Zaradi zimskih razmer iz prometa izločajo tovorna vozila nad 7,5 tone na primorski, na vipavski hitri cesti med Šempetrom in Vogrskim proti Razdrtem.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

Policisti od zgodnjih jutranjih ur v današnjih izrednih snežnih razmerah skrbijo za prometno varnost, so sporočili iz PU Koper. "Ugotavljamo, da večina voznikov ima vso obvezno zimsko opremo. V nekaj primerih je niso imeli in so jih policisti na terenu tudi oglobili. Razmere so zares izjemne," so navedli.

Zaradi zdrsa tovornjakov je bila zjutraj zaprta avtoceste od Postojne proti Uncu, zastoj je zaradi zdrsa vozila nastal tudi v Matenji vasi in Hruševju. Zaradi zdrsa tovornjaka je bila do 9.30 zaprta cesta med Postojno in Razdrtim.

Policisti svarijo, nikakor na cesto brez zimske opreme. "Ne pozabite, da je močno zmanjšana vidljivost, predvsem zaradi močne burje. Opozarjamo tudi na varnostno razdaljo, ki je v takih situacijah izjemno pomembna. Vozniki tovornjakov lahko tudi v bodoče pričakujejo prepoved vožnje. Ne odpravljajte se na pot, če to ni res nujno," so že poudarili pri PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija