SPREMENJENE NAVADE V ČASU EPIDEMIJE: Številni uporabniki Rižanskega vodovoda prešli na e-račun

Koper

Po pozivih svojim odjemalcem so v Rižanskem vodovodu opazili povečanje deleža uporabnikov, ki so prešli na e-račune. Če je ta delež v začetku leta znašal 7,5 odstotka vseh izdanih računov, se je v zadnjih mesecih zvišal na več kot deset odstotkov. Po zadnjih podatkih Rižanski vodovod mesečno izda okoli 42.000 računov, od teh je 4343 e-računov.

Največ novih soglasij za prehod na e-račun je bilo v aprilu, ko so registrirali več kot 1000 novih prejemnikov. K povečanju števila uporabnikov storitve e-račun so v veliki meri prispevale spremenjene okoliščine poslovanja, ki jih je povzročila epidemija covida-19, ter dejstvo, da je uporaba e-poslovanja in v okviru tega tudi e-računov varna z zdravstvenega vidika. Prispeva namreč k zmanjševanju tveganja za okužbo s covidom-19 tako za izdajatelja kot tudi za pošiljatelja in prejemnika računa, so zapisali v Rižanskem vodovodu Koper.

V Rižanskem vodovodu sicer za svoje uporabnike pripravljajo še dve novosti, s katerima želijo dodatno olajšati postopke plačevanja mesečnih položnic. V kratkem bodo tako zagotovili možnost pošiljanja e-računov neposredno v spletno oz. mobilno banko in spletno denarnico. Pri poslovanju s pravnimi osebami pa nameravajo na Rižanskem vodovodu s 1. junijem v celoti preiti na brezpapirno medsebojno poslovanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija