SPREMENJEN PARKIRNI REŽIM PRI KOPRSKI AVTOBUSNI POSTAJI: V prihodnjih dneh se obeta poostren nadzor

Koper

Mestna občina Koper je pred tedni vzpostavila začasno avtobusno postajo na Kolodvorski ulici, kjer bo v naslednjih mesecih zgradila novo in sodobno avtobusno postajo. Potniki zdaj na prihode in odhode avtobusov čakajo na parkirišču P+R med železniško postajo in glavno pošto, kjer je občina s talnimi označbami zarisala perone za avtobuse. Čeprav smo javnost o tem že večkrat obvestili, se kršitve na terenu nadaljujejo. Voznice in voznike zato pozivamo, naj bodo pozorni na nove oznake in do nadaljnjega tam ne parkirajo.

Avtobusna postaja na Kolodvorski ulici v Kopru bo v naslednjih mesecih zasijala v novi podobi, obenem se je v času rušenja starih peronov in izgradnje novega objekta spremenil tudi tamkajšnji parkirni režim. Na območju parkirišča P+R (parkiraj in se pelji) je občina s talnimi oznakami zarisala začasne perone, zato parkirišče do izgradnje nove avtobusne postaje ne bo obratovalo in je tam parkiranje prepovedano. Voznikom tovrstne označbe velikokrat povzročajo zmedo ali jih spregledajo, zaradi česar bodo v prihodnjih dneh občinski redarji poostrili nadzor, morebitne prekrškarje pa opozarjali na spremembo režima.

Vse uporabnike avtobusne postaje in voznike motornih vozil prosimo za dosledno upoštevanje začasne prometne in parkirne ureditve ter za strpnost in razumevanje.