SPREMENILI SO FACEBOOK: Kako ga uporabljati?

Trendi

Facebook uvaja novo funkcijo, ki bo uporabnikom omogočila ogled objav svojih prijateljev, skupin in strani v kronološkem vrstnem redu, je v četrtek objavilo matično podjetje Facebook Meta.

Ko uporabniki po prejemu posodobitve odprejo Facebook, jih pozdravijo Domači viri, t. i. Home feed. To je zavihek, ki prikazuje prilagojeno vsebino na podlagi Facebookovih priporočil. Nato s klikom na zavihek Viri najdete nedavne objave svojih prijateljev, skupin in strani. Zdaj pa prihaja sprememba.

V četrtkovi objavi na svoji Facebook strani je generalni direktor Mete Mark Zuckerberg dejal, da je ena najbolj zahtevanih funkcij za Facebook orodje, ki ljudem zagotavlja, da ne zamudijo objav svojih prijateljev. "Aplikacija se bo še vedno odprla za prilagojen vir na zavihku Domov, kjer bo naš mehanizem za odkrivanje priporočil vsebino, za katero menimo, da vas bo najbolj zanimala," je zapisal. "Toda zavihek Viri (Feeds) vam bo dal možnost, da dodatno prilagodite in nadzirate svojo izkušnjo."

Kako uporabljati Facebookova zavihka Domov in Viri?

Zavihek Domov bo deloval predvsem kot mesto, kjer Facebook prek algoritemskih priporočil uporabnikom pošilja nove vsebine in ustvarjalce. Na domači strani bodo uporabniki lahko ustvarjali kratke videoposnetke 'Reels' in klikali zgodbe drugih ljudi. V bistvu, če uporabljate zavihek Domov, bi morali videti vsebino, za katero Facebook meni, da vam bo všeč, ne glede na to, od kod prihaja.

Na zavihku Viri – ki se nahaja v vrstici z bližnjicami na dnu aplikacije Facebook v sistemu iOS in na vrhu aplikacije v sistemu Android – uporabniki ne bodo videli nobene predlagane vsebine. Namesto tega si bodo lahko ogledali objave, videoposnetke in fotografije ljudi in skupin, ki jih poznajo, v kronološkem vrstnem redu.

Na ta način je zavihek Viri nekakšna vrnitev na stari Facebook. Vendar je Meta v četrtek dejala, da bo še vedno vsebovalo nekaj oglasov.

Po kliku na Viri bodo imeli uporabniki možnost preklapljanja med novim nizom zavihkov na vrhu aplikacije, ki bo filtriral kronološke objave, ki jih vidijo po prijateljih, straneh, skupinah ali vseh treh kategorijah skupaj. Znotraj virov lahko uporabniki tudi prilagodijo zavihek priljubljenih, da jim ekskluzivno prikazujejo objave izbrane skupine prijateljev, strani in skupin, ki jih najbolj zanimajo. Uporabniki lahko dodajo do 30 priljubljenih strani.

Drugi zavihki v vrstici bližnjic, kot so Watch, Marketplace in Groups, se bodo razlikovali glede na funkcije, ki jih vsak uporabnik najpogosteje uporablja. Vendar imajo uporabniki tudi možnost, da pripnejo zavihek v vrstico z bližnjicami, da zagotovijo, da tam ostane trajno. Vse, kar morajo storiti, je, da v vrstici z bližnjicami izberejo Meni, tapnejo Nastavitve in zasebnost, Nastavitve, Bližnjice in vrstico z bližnjicami, odprejo spustni meni poleg bližnjice, ki jo želijo pripeti, in pritisnejo Pripni, piše The Time. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  25 .07. 2022 ob  14: 58
-1
Z veseljem sem ga zbrisal. Vse tw platdorme bi morali ukinit!