SPREMEMBE V VRHU KOPRSKEGA SD: Mesto Marijana Križmana je prevzela Natalija Gulič

Koper

Koprski Socialni demokrati so včeraj na rednem zboru članstva za novo predsednico občinske organizacije imenovali Natalijo Gulič, ki je krmilo lokalnega odbora prevzela od Marijana Križmana. 53-letna ekonomistka je ob izvolitvi napovedala, da so pripravljeni na spremembe, poudarek pa bo dala socialnim temam. V stranko si želi vključiti tudi mlade.

Guličeva, ki je lani kandidirala na strankini listi za državnozborske volitve, je vodstvo koprskih Socialnih demokratov prevzela od Marijana Križmana, ki je občinsko organizacijo vodil kot vršilec dolžnosti od leta 2017. Po zboru članstva je v izjavi za medije poudarila, da se je stranki v zadnjih letih naredilo veliko krivice, vendar zdaj ne iščejo krivcev, pač pa je novo vodstvo tukaj zato, da prinese spremembe.

Poudarek bo Guličeva dala sociali, pri čemer želi "pokazati ljudem, da smo na njihovi strani, jih želimo poslušati". Tako se bo občinski odbor osredotočil na socialno šibkejše in na mladino, ki po njenem v Kopru nima nekega stičišča. Mladim želi obenem omogočiti lažji dostop do stanovanj in do zaposlitev z višjo dodano vrednostjo, obračala pa se bo tudi k drugim skupinam.

Socialni demokrati Koper smo danes izvolili novo vodstvo. Dosedanji predsednik Socialnih demokratov Koper Marijan...

Posted by Socialni demokrati Koper on Monday, March 11, 2019

"Predvsem bi radi poslušali ljudi," je dodala nova predsednica občinske organizacije ter izpostavila, da želijo predvsem doseči večjo prepoznavnost med mladimi, nekaj so jih tudi že uspeli pritegniti v stranko.

Smele načrte novega občinskega vodstva je pozdravila tudi podpredsednica SD in ministrica za pravosodje Andreja Katič, ki se je udeležila koprskega zbora. Poudarila je, da Koper lahko v slovenskem merilu postane biser, k temu pa bodo s svojimi pobudami prispevali tudi Socialni demokrati, ki imajo svetnika v občinskem svetu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija