SPREMEMBE NA 'RAMPI': Poslovila se je piranska legenda (VIDEO)

Piran

Stara ročna blagajna se je poslovila z 'rampe' v Piranu. Kot so konec oktobra napovedali v tamkajšnjem komunalnem podjetju, na piranski vstopno-izstopni točki v staro mestno jedro prehajajo na sistem video odčitavanja registrskih tablic.

V sredo so tako z žerjavom dvignili 'kiosk', v katerem je delovala ročna blagajna, ga naložili na tovornjak in odpeljali. Staro blagajno bosta nadomestili dve avtomatski blagajni na obeh izvozih, ki bosta omogočali plačevanje parkirnine s kovanci, bankovci in bančnimi karticami.

A to še ne pomeni, da ročno plačevanje ne bo več možno – ročna blagajna bo po novem na desnem izvoznem pasu, sporočajo z Okolja Piran.

Spremembe na 'rampi' v Piranu. Stara ročna blagajna se poslavlja. Nadomestili jo bosta dve avtomatski blagajni na obeh izvozih, ki omogočata plačevanje parkirnine s kovanci, bankovci in bančnimi karticami. Ročna blagajna bo po novem na desnem izvoznem pasu. Uvajamo tudi sistem video odčitavanja registrskih tablic.

Objavil/a Okolje Piran dne Sreda, 10. november 2021

Piranska vstopno-izstopna točka v mesto bo tako kmalu opremljena s sistemom prepoznave registrskih tablic. "Kamera bo odčitala registrsko oznako vozila. Abonentom, ki so v bazi podatkov, se bo zapornica avtomatsko dvignila, ostali obiskovalci pa bodo na izhodu iz mesta plačali parkirnino na avtomatski ali ročni blagajni," pojasnjujejo v Okolju.

Kot so še dodali, bo parkirni režim ostal nespremenjen, kar pomeni, da bo 15-minutni postanek v mestu še vedno brezplačen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  11 .11. 2021 ob  14: 27
Veliko nas lovi teh 15 minut in potem čist podzavestno vozimo prehitro. Je boljše, kot da bi moral plačat samo za to, da nekoga pobereš na trgu, ni pa dobro.
monty |  11 .11. 2021 ob  11: 19
10
Za dostavo je premalo 15 min. Moji kolegi morajo vedno plačati eno uro ker ne moreš iz kombija prekladat material v 5minut..ker porabijo 5 min da pridejo do lokacije (če je fraj). Tako kdo si je izmislil teh 15 min je en navaden prevarant. Da bi dostavi odobrili 30 min in bili fer..bi razumel.