SPREMEMBA POSLOVNIKA MESTNEGA SVETA JE POTRJENA: Novogoriški svetniki bodo seje lahko spremljali na daljavo

Goriška

Svetniki Mestnega sveta Nova Gorica so na včerajšnji seji soglasno potrdili predlagano spremembo poslovnika mestnega sveta, ki predvideva tudi spremljanje sej na daljavo. Nekateri svetniki so razpravi o tej temi sicer nasprotovali, saj je matični odbor o spremembi govoril prejšnjo noč, tako da so ta predlog dobili šele včeraj.

Marinka Saksida

V razpravi je bilo večkrat slišano, da bi sodelovanje in glasovanje nekaterih mestnih svetnikov bilo omogočeno na daljavo samo ob posebnih razmerah, kot je trenutno epidemija. Nekateri starejši svetniki se namreč ne želijo izpostavljati daljšemu zadrževanju v zaprtih prostorih, zato jih trenutno ni na sejah. To pa naj bi jim omogočila dopolnila poslovnika o delu mestnega sveta.

Občinska uprava je svetnikom predstavila dosedanje in načrtovane občinske ukrepe s področja pomoči gospodarstvu v času epidemije. Prav tako so svetnikom predstavili tudi trenutno socialno sliko v občini.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti novogoriške občine Marinka Saksida je povedala, da so lani in zadnjih mesecih dobili več prošenj za denarne pomoči. Še več težav občanov in s tem tudi prošenj po denarni pomoči pa pričakujejo ob koncu epidemije, ko bodo državne pomoči prenehale.

Med ostalimi točkami dnevnega reda je bil tudi predlog občinskega odloka za ustanovitev Stanovanjskega sklada Nova Gorica. Ustanovni akt je bilo potrebno dopolniti, saj po besedah direktorja Stanovanjskega sklada Nova Gorica Matjaža Kompare iščejo tudi nove in drugačne možnosti, kot je na primer rentni odkup praznih stanovanj in hiš, za pridobitev novih stanovanjskih enot. Tudi ta predlog je pri glasovanju dobil večinsko podporo svetnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija