SPREJET BO PROTIKRIZNI ZAKON: Gre za ukrepe, ki še niso bili predstavljeni

Slovenija

Premier Janez Janša je po seji Sveta za nacionalno varnost napovedal, da bo vlada v naslednjih dneh stopnjevala ukrepe za omejevanje širjenja novega koronavirusa. V prvem koraku bodo sprejeti najnujnejši zakonski ukrepi, v drugem pa sistemski protikrizni zakonodajni paket. Po besedah udeležencev seje je politika enotna v stopnjevanju ukrepov.

Janša je po današnji seji Sveta za nacionalno varnost, ki je potekala v razširjeni zasedbi, dejal, da bodo prvi zakonski ukrepi ti, ki jih bo DZ v četrtek obravnaval na izredni seji.

Nato pa bo sprejet krovni protikrizni zakon, ki bo zaobjemal veliko ukrepov, vseh tudi danes še ne more napovedati, saj bodo odvisni od tega, kaj se bodo danes in v prihodnjih dneh dogovorili na evropski ravni, je dejal.

Ta zakon bo predvidoma pripravljen do konca prihodnjega tedna. Gre pa za ukrepe, ki še zdaj niso bili predstavljeni, saj je tudi situacija drugačna, kot je bila v petek, ko je bila potrjena Janševa ministrska ekipa.

Vlada se v tem trenutku ukvarja tudi s tem, kako najbolj potrebnim - zdravstvenim zavodom in domovom za ostarele - zagotoviti dovolj zaščitne opreme.

Minister za obrambo Matej Tonin je dejal, da bodo danes z zaščitno opremo oskrbeli najnujnejše domove starejših in zdravstvene zavode, v sredo sledi milijonska dobava mask.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek pa je dodal, da bo kmalu dovolj zaščitne opreme ne le za zdravstvo, ampak tudi za ključne gospodarske subjekte.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  17 .03. 2020 ob  17: 31
Kdo ve,kaj dela Janša v ozadju , kaj bo ,ko se bomo zbudili? Bo ostalo še kaj ali bo vse pobral?