ŠPORTNIKI PRIMORSKE 2022: Andreja Slokar, Toni Vodišek in FC Koper (FOTO)

Slovenija

Športni novinarji z obeh strani meje na Primorskem so za najboljše športnike v pokrajini razglasili alpsko smučarko Andrejo Slokar, jadralca Tonija Vodiška in nogometaše Kopra. Priznanja so podelili sinoči v kulturnem domu v Gorici na prireditvi Naš športnik, ki je dočakala 37. izvedbo.

Andrej Kotnik je prevzel nagrado v imenu FC Koper.

Najboljša primorska športnica Andreja Slokar je letos zasedla peto mesto v slalomu na olimpijskih igrah, dvakrat je zmagala na tekmah za svetovni pokal. Za nagrado so bile nominirane še alpska smučarka Ana Bucik, jadralka Jana Germani, teniška igralka Andreja Klepač, kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman in veslačica Samantha Premerl.

Toni Vodišek je osvojil naslova evropskega in svetovnega prvaka v jadralski disciplini formula kite, ki bo leta 2024 prvič na sporedu olimpijskih iger. Prejel je več glasov športnih novinarjev kot kanuist na divjih vodah Luka Božič, veslač Rajko Hrvat, kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič, odbojkar Jernej Terpin in voznik relija Rok Turk.

Nogometaši Kopra so četrtič osvojili slovenski pokal, v državnem prvenstvu so se do zadnjega kroga borili za prvo mesto. Tudi po jesenskem delu novega prvenstva so na drugem mestu. Za nagrado so se potegovali še rokometašice Mlinotesta iz Ajdovščine, rokometaši Kopra, nogometaši Juventine iz Štandreža, balinarji Agrochem Hrasta iz Kobjeglave in odbojkarji Gorice.

Izbor so organizirali Regionalni RTV center Koper-Capodistria, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  23 .12. 2022 ob  12: 53
Čestitke nagrajenem.

Ob tem pa je potrebno povedati, da se na lokalnih nivojih ob podeljevanju maziva najboljšega šortnika dogodilo, da je nekdo tekmoval za gocart klub Lucija, ker pa je bil doma v Izoli, ni dobil priznanja niti v Piranu in niti v Izoli, kljub temu, da je bil 4 kratni dobitnik Zlate čelade v Jugoslaviji (Igor Vošinek), druhi primer pa je bil, ko je tekmoval v gocartu za ekipo iz Izole, pa je bil doma v Luciji pa ni dobil priznanja ne v Izoli in ne v Piranu (Tom Nemarnik)...še veliko je sportnikov, ki tekmujejo za plesne klube v drugih občnah, pa ne dobijo priznanja ne v matični občini in ne tak jer ustvarjajo...in to bi naj bili transparentni in pošteni pogoji pri podeljevanju priznanj najboljšim športnikom in športnicam...birokracija birokracije...