ŠPORT, KI JE PRIMEREN ZA VSE OTROKE: V Kopru začeli z vpisom v dvotedensko poletno šolo veslanja

Koper

Veslaški klub Nautilus Koper organizira v času poletnih počitnic dvotedensko poletno šolo veslanja. Namenjena je vsem otrokom in najstnikom od desetega leta starosti dalje.

Veslanje je plemenit in atraktiven šport, ki ga v Kopru poznamo že več kot 150 let. Privlačna je njegova pristna povezanost z naravo, predvsem morjem. Z veslanjem po morski gladini odkrivamo skrivnosti obale, kakršnih iz kopnega ne opazimo.

Je primeren šport za vse otroke, saj je veslanje zelo dobra vadba za celotno telo, razvija moč v rokah, ramenskem obroču, torzu in nogah. Poleg fizične moči in vzdržljivosti se z veslanjem pri mladih krepi tudi močna volja in ekipni duh.

V poletni šoli veslanja bodo otroci preživeli aktivne počitnice z vrstniki in ob tem spoznali osnove veslanja. Poleg veslanja bodo organizirane tudi igre v vodi, na kopnem in v telovadnici, uporaba simulatorjev veslanja in fitnes naprav ter veliko plavanja in zabave. Ob zaključku poletne šole se bodo otroci pomerili na zaključni regati.

Pogoj za vpis v poletno šolo veslanja je predhodno znanje plavanja.

Razpisana sta dva termina poletnih šol:

  • prvi temin: 29. 6.–11. 7. 2020,
  • drugi termin: 3. 8. –15. 8. 2020.

Šola bo potekala od ponedeljka do petka od 8. do 12. ure. Zadnja sobota šole veslanja je namenjena zaključni regati.

Vse informacije in vpis v poletno šolo je možen preko elektronske pošte Veslaškega kluba Nautilus Koper: info@vknautilus.si ali telefonske številke kluba 041 764 497.

Šola veslanja se izvaja v skladus priporočili NIJZ in ukrepi VZS za zajezitev širitve okužbe koronavirusa covid-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija