SPOROČILO MLADIH FAŠISTOV SLOVENCEM OB KULTURNEM PRAZNIKU: Z zadevo se ukvarjajo karabinjerji

Trst

Neprijeten prizor je danes zjutraj pričakal šolarje slovenskega višješolskega centra v Puccinijevi ulici v Gorici. Člani gibanja Blocco studentesco so šolski zdi polepili s plakati.

Kot poroča Primorski dnevnik, gre najverjetneje za nočno ali jutranjo 'mazaško' akcijo mladih fašistov, članov gibanja Blocco studentesco, mladinske veje CasaPound, v katerega so vključeni študenti. Njihov simbol je natisnjen na plakatih z gesloma 'Devoti alla vittoria' in 'Tamnuro dell'avanguardia'. Vodstvo slovenskega liceja je takoj zjutraj, ko so naleteli na zidove polepljene s plakati, poklicalo karabinjerje. Plakate so že odstranili.

Apel Slovencev v Italiji

Pokrajinski tajnik Slovenske skupnosti za Goriško Julijan Čavdek je takoj pisal goriškemu prefektu Massimu Marchiesiellu in goriškemu županu Radolfu Ziberni ter jima dogodek opisal kot nepotrebno in škodljivo izzivanje za medsebojno spoštljivo vzdušje. Dogodek je za Slovence v Italiji toliko hujši, kot so navedli v pismu, ker je do njega prišlo ravno na dan, ko Slovencu praznujejo dan kulture.

Plakati niso bili postavljeni na mestih namenjenih plakatiranju. 'Apeliram na vaju, kot glavna predstavnika države in občine, da se naredi vse, kar je predvideno in kar je mogoče, da se v bodo takšni neljubi dogodki ne bodo več ponavljali,' je pismu še izpostavil Čavdek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  09 .02. 2019 ob  08: 49
Vsi, ki pluvajo čez tki. "zavoženo Slovenijo" imajo možnost izbire, ki jim je ne more vzeti nihče! Predlagam odhod med ultra desničarje na zahod, ker tam jim že počasi primankuje maloumnih, katere lahko po mili volji nategujejo od zadaj in spredaj. Srečno.
Komunisti, povsod so |  09 .02. 2019 ob  00: 43
-13
No, tako zmeraj, ko gledam program kulturnih prireditev, da se gre nekam zvečer, je edina atrakcija, najboljši približek zvoku violine, na razpolago v rdeče obarvanem social-komunističnem Kopru oz. Obali oz. Primorski - škripanje dotrajane šipke na kateri se vrti kebab.
Komunisti, povsod so |  09 .02. 2019 ob  00: 41
-11
Popravek - gredo žicat za delo v Londonu - ker glede na podedovane socialistične navade (delomrznost in dolgoprstost) jih tam nihče ne pričakuje z odprtimi rokami.
Komunisti, povsod so |  08 .02. 2019 ob  20: 52
-14
Seveda, nekdo mora stopiti na rep tej razvajeni slovenski mladini, med poukom se igrajo na iphonih, po končanem šolanju gredo na delo v London, saj so slovenstvo in slovensko domovino ter prihodnost še enkrat zavozili njihovi starši, komunisti, s prekomernim, nenadzorovanim uvozom njihovih bratov, pretežno albancev, z balkana.
porkamalora |  08 .02. 2019 ob  20: 36
In da gre zadeva še dlje, danes ob 21.20 na Rai 3, po zaslugi Giorgie Meloni - FDI - predvajajo film" Redland - Rosso Istria", zgodba o dekletu iz Istre, ki so ga mučili in umorili titovi partizani.
vseved |  08 .02. 2019 ob  20: 16
Sta bila Mahnič in Grims na tistem območju ?
en iz raje |  08 .02. 2019 ob  12: 13
21
Tamburo je ta, ki ne zna prepisati besede s plakata !
Zakaj ne napišete v slovenščini kaj piše na teh dveh plakatih ?
Oseba, katera piše članke ni primerna za to delo, ker je površna !