SPOROČILO IZ KREMLJA: Rusija želi pomagati pri reševanju spora med Izraelom in Palestinci

Kronika

Rusija je pripravljena odigrati vlogo pri reševanju spora med Izraelom in Palestinci, so danes sporočili iz Kremlja. Kot so pojasnili, Moskva namreč vzdržuje dialog z obema stranema v konfliktu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po besedah tiskovnega predstavnika Kremlja Dmitrija Peskova Rusija "lahko sodeluje v procesih reševanja" konflikta, saj z obema stranema vzdržuje dialog. "Nedvomno je treba obsoditi dejanja, ki jih lahko označimo le kot terorizem. Vendar pa ne smemo pozabiti, kakšni so bili predhodniki teh razmer," je dejal ob tem.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v torek izjavil, da trenutna eskalacija nasilja med Izraelom in Palestinci oziroma skrajnim palestinskim gibanjem Hamas kaže na neuspeh politike ZDA na Bližnjem vzhodu. Ob tem je poudaril, da je "nujno treba uveljaviti odločitev Varnostnega sveta Združenih narodov o vzpostavitvi neodvisne in suverene palestinske države".

Po besedah ruskega predsednika je Washington v preteklosti poskušal "monopolizirati urejanje spora" med Izraelom in Palestinci, pri čemer pa se ni ukvarjal z iskanjem kompromisov, sprejemljivih za obe strani. Da je vzpostavitev suverene palestinske države najbolj zanesljiva rešitev za mir, je ocenil tudi ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem Rusijo v ponedeljek obtožil, da želi poleg napada na njegovo državo sprožiti še vojno na Bližnjem vzhodu, in sicer z namenom spodkopavanja svetovne enotnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  11 .10. 2023 ob  20: 15
-2
@nabasani, mokre sanje.Židi bodo potamanili arabe . Še danes lahko vidiš česa so sposobni,če se pelješ skozi Suez.Vas naciste pa so itak nagonili partizani, da še danes niste prišli k sebi.
manemebasat |  11 .10. 2023 ob  16: 51
Hitlerju na zalost ni uspelo, mogoce bo pa muzijem?
Prognostik |  11 .10. 2023 ob  15: 23
Izael je gotov. Zdej ko jih je še hezbolah napadel, kmalu bo še Iran.