SPOR SE KONČUJE: Piranski svetniki o razmerjih med občino in marino

Piran

Jutri se utegne zaključiti saga okoli spora med Občino Piran in Marino Portorož. Piranski občinski svetniki bodo namreč na seji glasovali o ureditvi razmer med občino in marino. Ponovno bodo odločali tudi o turistični taksi, ki predvideva razlike med mestom in podeželjem.

Več kot tri leta že šteje spor med Občino Piran in Marino Portorož, ki pa se bo zdaj, kot kaže, vendarle zaključil. Jabolk spora med akterjema, ki sta nesoglasja reševala z mediacijo, je bilo več, od težav z menjavo parcel za termalno riviero, ki jo načrtuje marina, do odpovedi parkirišča in ograditve Parka Sonce.

Piranski občinski svetniki bodo na jutrišnji seji tako glasovali o predlogih, po katerih bi zemljišče Parka Sonce prešlo v občinsko last, v last Marine Portorož pa otok pred marino, s katerim so do sedaj le upravljali.

Občinskega Parka Sonce bodo najbrž veseli predvsem krajani, saj naj bi tam postavili prireditveno prizorišče, na katerem se bodo spomnili nekdanje železniške postaje Parenzane. V načrtu je tudi gradnja novega zdravstvenega doma in parkirišča, marina pa si želi postaviti termalno riviero.

Svetniki bodo na seji glasovali tudi o amandmaju k odloku, ki določa turistično takso v Občini Piran. Ta predvideva razlike med mestom in podeželjem, kjer se cena takse tako ne bi dražila.

Deli novico:

Marina |  17 .07. 2018 ob  03: 38
Kakšen izkupiček ima krajevna skupnost Lucija. Vsa zemljišča je izgubila in kanal Fazan. Kje je prosti prehod ob morju? Ne se hvalit z uspešno sodbo...
Grozny |  16 .07. 2018 ob  13: 08
Tako pačje, če se taksistom obljubi, da če jih bojo volili, ne bo več turističnega vlakca, albanci bodo odpirali lokale po mili volji (čeprav ne znajo slovensko)...... Oce pa blejajo "učinkoviti ste".

Lucijčani smo že povedali svojo glede term, pa vidite, da nas noben ne posluša. Zakaj pol sploh prirejate javne razgrnitve prostorskega plana, če ne upoštevate volje krajanov? A tam sedite in širite riti zaradi nas, krajanov ali zaradi sebe?
Maks |  16 .07. 2018 ob  12: 24
Ta občinski svet ni vreden piškavega oreha! Na eni strani SD svetniki (bljak!), na drugi strani same prodane duše. Komaj čakam da se konča ta mandat. Pajaci!