SPOLNO IZŽIVLJANJE NAD ŽENSKAMI NA SILVESTROVO V MILANU: "Na meni je bilo 15 rok, poskušali so penetrirati s prsti" (VIDEO)

Kronika

Italijanske oblasti preiskujejo poročila o spolnem nasilju nad mladimi ženskami na silvestrovo v Milanu. Preiskujejo 18 mladostnikov, dva so danes pridržali, poročajo tuje tiskovne agencije.

Italijanska policija je prejela prijave devetih mladih žensk, med njimi tudi dveh nemških turistk, zaradi spolnega nadlegovanja na silvestrovo v Milanu. Do nadlegovanja naj bi prišlo na znamenitem trgu pred milansko stolnico, kjer so številni čakali na vstop v novo leto.

Na zgornjem videoposnetku sta nemški študentki iz Münchna, Maria H. in Victoria Z., obkroženi z gručo nasilnežev in stisnjeni ob zaščitno ograjo. Lahko se vidi, kako se poskušata rešiti, medtem ko se držita za krilo. V enem trenutku padeta na tla, na kar jima uspe ubežati pred nasilneži in priti do policistov.

Zaman sta se trudili policistom pojasniti v angleškem jeziku, kaj se je zgodilo, saj ju niso razumeli. "Upam, da jih najdejo in da bo zadoščeno pravici, tudi za vsa druga dekleta, ki so bila tiste noči zlorabljena," je dejala ena od Nemk za italijanske medije.

Na videoposnetkih je videti, kako skupine fantov pristopajo do mladih žensk. V enem od primerov so dve dekleti ločili od njunih prijateljev in ju napadli.

"Ugotovila sem, da se me dotikajo in sem hotela pobegniti, vendar jih je bilo preveč. Poskušali sva jih odriniti, moja prijateljica jih je udarjala in klofutala, a so se samo smejali in naju še naprej maltretirali. Na nama je bilo 15 rok, napadali so naju deset minut," je opisala grozljivo dogajanje.

Mladi Nemki je žal, da jima policisti na trgu niso pomagali, kot pravita, je bilo videti, kot da ju ne razumejo, ko sta jima v angleškem jeziku poskušali pojasniti, kaj se je zgodilo: "Policisti so naju videli in niso storili ničesar, ne vem zakaj. Bilo je šokantno, ker so zagotovo vse videli."

Drugo dekle je za italijanske medije povedalo, da so jih podivjani mladeniči raztrgali modrček, jo zrušili na tla in jo grabili za prsi. Zaradi mraza si je pod krilo oblekla kolesarske hlače, kot je povedala, so jo najverjetneje rešile, saj se boji, da bi jo najverjetneje posilili, če jih ne bi nosila:

"Porinili so me na tla in mi dvignili krilo. Poskušali so penetrirati s prsti. Mislili sva, da naju bodo posilili ali pohodili."

Policija preiskuje 18 mladostnikov, starih od 15 do 21 let, trije so mladoletni. Prihajajo iz Italije in držav na severu Afrike. V Milanu in Torinu so izvedli hišne preiskave.

Zaradi begosumnosti so danes v Milanu aretirali 18-letnika, v Torinu pa 21-letnika. Obtožena sta "skupinskega spolnega nasilja" in ropa.

Spomnimo, leta 2015 je bilo za novo leto v Kӧlnu spolno zlorabljenih na stotine na stotine žensk in tudi takrat so bile napadalci severnoafriškega porekla. Skupaj je bilo takrat podanih 1210 prijav, od tega več kot 500 zaradi spolne zlorabe in 28 zaradi posilstva. Istega leta so se podobni napad zgodili še v drugih nemških mestih, kot je Hannover, Hamburg in Frankfurt.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  12 .01. 2022 ob  15: 52
Zaman sta se trudili policistom pojasniti v angleškem jeziku, kaj se je zgodilo, saj ju niso razumeli.

Italijani, znani lingvisti in govorci tujih jezikov.