SPODBUDNO: Včeraj najnižje število okužb od avgusta!

Slovenija

V nedeljo so opravili 1023 PCR testov na okužbo z novim koronavirisom, pozitivnih je bilo 24 oz. 2,3 odstotka. To je najnižje potrjeno število okužb od 30. avgusta lani. V bolnišnicah se zdravi 134 covidnih bolnikov, od tega jih 42 potrebuje intenzivno zdravljenje. V nedeljo sta umrla še dva covidna bolnika.

Po besedah Maje Bratuša, ki je vodila vladno novinarsko konferenco o covidu-19, so v nedeljo opravili tudi 6953 hitrih antigenskih testov, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR testiranjem. Delež pozitivnih PCR testov je bil v nedeljo za 4,3 odstotne točke nižji kot dan prej.

V državi je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje aktivnih 2730 okužb z novim koronavirusom. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 147 in se je iz nedelje zmanjšalo za pet, medtem ko 14-dnevno povprečje znaša 130.

V bolnišnici se zdravi en bolnik manj kot v nedeljo, trije manj potrebujejo intenzivno zdravljenje. Sicer pa so v nedeljo v bolnišnice na novo sprejeli tri covidne bolnike, odpustili pa dva. V soboto so sprejeli šest covidnih bolnikov, prav toliko so jih odpustili v domačo oskrbo.

V nedeljo sta umrla dva covidna bolnika, en manj kot dan prej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  14 .06. 2021 ob  17: 05
Drago uredništvo...taki podatki brez repa in glave so sramota za Regional.