SPODBUDNE NAPOVEDI ZA ISTRO: Hoteli v Izoli in Piranu polno zasedeni

Istra

Obeti turističnih delavcev v Slovenski istri pred bližnjimi prvomajskimi prazniki so spodbudni. V piranski občini bodo hoteli verjetno polno zasedeni, podobno pričakujejo tudi v Izoli.

V Turističnem združenju Portorož na destinaciji Portorož & Piran pričakujejo podoben obisk kot lani. Za 1. maj bodo tako hoteli verjetno polno zasedeni, sicer pa rezervacije še potekajo. V prvih 20 dneh aprila so zabeležili nekaj manj nočitev v primerjavi z lani, kar pa pripisujejo velikonočnim praznikom, ki so lani "padli" v april, letos pa so bili na vrsti že marca.

Tudi v Izoli po zbranih informacijah za prihajajoče praznike dobro kaže. "Že teden pred prvomajskimi počitnicami smo zadovoljni z obiskom, kajti nastanitveni obrati, predvsem hoteli, so v povprečju 80-odstotno zasedeni," so pojasnili v tamkajšnjem turistično-informacijskem centru.

Glede na sončno napoved in številne prireditve tako med prazniki pričakujejo polno zasedenost. Poleg raznih koncertov bo Izola 29. aprila gostila mednarodnih festival vrhunskih belih maceriranih vin Orange wine festival, od 27. aprila pa si bo ponovno moč ogledati arheološko območje rimske vile v Simonovem zalivu.

Sicer pa so bili obisk in ustvarjene nočitve v Izoli v prvih treh mesecih letošnjega leta nad pričakovanji. Predvsem v marcu so zabeležili večjo zasedenost kot leto prej, kar tudi v Izoli povezujejo z veliko nočjo, ki je bila letos nekoliko bolj zgodaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tekač |  25 .04. 2016 ob  11: 20
Včeraj sem tekel ob obali med kampom Lucija in Piranom. Stanje tu je katastrofalno. Ob zaprti Alayi je na začetku portoroške plaže zaprta stavba z razbitimi šipami. Naprej je še nekaj lokalov, ki so ograjeni z železnimi mrežami, beton na plaži razpada, asvalt na sprehajališču ob skladišču soli kar cveti. Tako, kot mora biti, je urejenih samo par krajših odsekov plaže. In v Portorožu bi se radi šli elitni turizem. V piranski občini bi si lahko za zgled urejenosti vzeli pristaniški Koper.