SPLITSKA POLICIJA PRIJELA POŽIGALCA: 36-letnik zanetil štiri požare v bližini stanovanjskih hiš

Svet

Splitska policija je danes potrdila, da so prijeli 36-letnega hrvaškega državljana zaradi suma, da je minulo nedeljo podtaknil štiri požare na otoku Čiovo pri Trogirju nedaleč od Splita. V požarih je zgorelo več hektarjev borovega gozda. Gasilci so uspeli obraniti stanovanjske objekte, ki so jim požari grozili.

Policisti so 36-letnika kazensko ovadili zaradi suma, da je zanetil štiri požare na prostem nedaleč stanovanjskih hiš. Na ta način je storil kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti ljudi in ogrožanja premoženja. Moškega so po intenzivni preiskavi prijeli v ponedeljek zvečer, po kazenski ovadbi pa so ga prepeljali v pripor.

Splitska policija je v ponedeljek zvečer najprej sporočila, da gre za 36-letnega nemškega državljana. Danes so se opravičili ter pojasnili, da gre za 36-letnega hrvaškega državljana, ki živi v Nemčiji.

Prvi požar naj bi zanetil v nedeljo popoldne pri kraju Okrug Gornji na Čiovu, kmalu potem pa tudi ostale na drugi strani otoka. Posredovalo je več kot 100 gasilcev s 25 vozili. Pomagala so jim tudi gasilska letala. Požare, ki so grozili tudi stanovanjskim objektom, so pogasili v nedeljo zvečer. Zgorelo je približno devet hektarjev rastlinja, večinoma borovega gozda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija