SPLITČANKA MAJA UJETA NA LAŽI? Policisti v telefonih Matejevih prijateljev našli sumljiva sporočila (VIDEO)

Kronika

Takoj po izginotju 27-letnega Mateja Periša se njeno ime ni pojavilo, to se je zgodilo kasneje, ko se je izkazalo, da jo je Matej tik pred izginotjem klical. Potem je Splitčanka Maja Sopta stopila pred televizijske kamere, a njen nastop je v marsikomu vzbudil sum, tudi pri nekdanjem srbskem policistu in zasebnem detektivu, ki meni, da je "vse zrežirala". Sum naj bi vzbujala tudi sporočila, ki so jih hrvaški policisti dobili iz telefonov Matejevih prijateljev.

Najbolj je zbodla v oči izjava Sopte, da se usodnega večera Mateju ni oglasila na telefon, ker je imela težave s parkiranjem: "Imela sem velik problem parkirati pred restavracijo na Karaburmi zaradi veliko snega in ledu. Nisem navajena na take razmere, ker živim na mediteranski obali in zato se nisem javila Mateju."

30. decembra v Beogradu ni bilo snega, ampak več kot 10 stopinj Celzija. Da Matejevo dekle Sanja in njegovi prijatelji, s katerimi je bil za novo leto v Beogradu, nekaj skrivajo, naj bi razkrila sporočila, ki jih je hrvaška policija našla v njihovih telefonih.

25 dni od izginotja

Danes mineva 25 dni od izginotja Splitčana. Policijska preiskava je v teku, odprtih je še veliko vprašanj. V javnost je prišlo nekaj sporočil, ki naj bi si jih Matejev prijatelj izmenjal z njegovim dekletom Sanjo in govorijo o uživanju mamil v klubu Gotik.

Iz sporočil, ki so jih hrvaški policisti našli v telefonih Matejevih prijateljev, naj bi bilo mogoče zaključiti, da so se kritične noči drogirali. Ni pa znano, ali je tudi Matej užival mamila, niti kdo je "človek, s katerim se je sprehodil po klubu", je pa omenjen v sporočilih. Nekateri predpostavljajo, da bi lahko šlo za preprodajalca mamil oziroma nekoga, ki je imel mamila.

Dan po izginotju je Matejev prijatelj Božo, ki je bil z njim v klubu Gotik, napisal v sporočilu dekletu Sanji, da niso jemali drog in da ne ve, kaj je bilo Perišu. Čez nekaj dni je izjavo spremenil, povedal je, da so vzeli mamila, vendar šele potem, ko je Periš že odšel iz kluba. Sanja naj bi mu odgovorila, da ne verjame, da je Matej karkoli zaužil, razen če mu ni kdo ponudil med tem sprehodom po klubu. Napisala je še, da "Matej ni pi***, da bi mu nekdo podtaknil mamilo v pijačo". Na kar je Božo odpisal: "Res ne razumem."  

V sporočilih Sanja omeni Majo Sopta

Čez nekaj dni sta si Božo in Sanja spet izmenjala nova sporočila, v katerih je Sanja omenila Majo Sopta. "Morda je Matej mimogrede padel v zgodbo med tem sprehodom po klubu. Morda ni tega načrtoval. Ali pa, če tale Maja uživa ta čuda, da je ona nekoga zanj rešila," je napisala Sanja. Odgovor, ki je prispel, je potrdil, da uživanje mamil Splitčanom ni bilo tuje.

"Maja ne uživa," ji je odgovoril Božo. Sanja ga je nato vprašala, ali Mateju ni bilo prav, ker "ste vi z Zadrani vzeli, on pa ni". Na kar je Božo odgovoril, da Matej ne ve za to in da so zaužili mamila šele potem, ko je že izginil. Iz sporočil je mogoče zaključiti, da so Splitčani zaužili mamila skupaj z Zadrani, ni pa znano, ali je tudi Matej zaužil mamila tega večera, ali pa se je morda razjezil, ker "ekipa iz Zadra njega ni počastila".

Tudi Sopta spreminja izjave?

Vrnimo se k Sopti, ki naj bi na policijskem zaslišanju dejala, da je Matej občasno užival narkotike, da bi lahko delal. Včeraj je v intervjuju za srbsko TV Prva povedala povsem nekaj drugega:

"To je zlat dečko. Ne more vsakdo delati, študirati in se ukvarjati s športom. Zagotovo ne vem, kaj počne tak človek. Prav tako ne bi mogel zaužiti popolnoma ničesar."

Nekateri mediji so namigovali, da Sopta preprodaja mamila in da je Matej želel ravno zato stopiti v stik z njo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  25 .01. 2022 ob  01: 22
To je ratalo vseskupaj ze kot telenovela.
V naslednjem clanku boste izvedeli za skrivnega prijatla ki je teku z njim in o cem sta se pogovarjala