Šov Monty Pythnov razprodan v manj kot minuti

Scena

Vstopnice za ponovni skupni nastop legendarne britanske humoristične zasedbe Monty Python so razprodali v 43,5 sekundah, poročajo tuji mediji. Zato so se komiki John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones in Michael Palin, ki skupaj niso nastopili od leta 1980, odločili, da bodo občinstvu ponudili še štiri datume.

Pet članov zasedbe, šesti - Graham Chapman - je leta 1989 umrl za posledicami raka, je minuli teden napovedalo enkraten skupen nastop v londonski O2 Areni za 1. julij. Kot je na četrtkovi novinarski konferenci dejal Idle, jih je zanimalo, če lahko napolnijo dvorano, ki sprejme 20.000 obiskovalcev.

Več kot očitno je zasedba, ki je s serijo Leteči cirkus Montyja Pythona na glavo postavila dotlej veljavne standarde komedije, to zmogla, preprodajalci pa so vstopnice z osnovno ceno pod 100 britanskimi funti (okoli 120 evrov), že po 15 minutah na spletu ponujali tudi za 1600 funtov (1900 evrov).

Skupina bo na predstavah - dodatne so napovedane za dni med 2. in 5. julijem - ponovno uprizorila večino svojih skečev iz televizijske serije in filmov. Idle, ki bo režiral nastop, je dejal, da lahko občinstvo pričakuje "nekaj komedije, nekaj glasbe in kanček antične spolnosti".

Starost komikov jih bo pri izvedbi nekaterih skečev vendarle omejila. Takšen je na primer po besedah Cleesa Ministry of Silly Walks: "To je sedaj nemogoče, ker imam umetno koleno in umeten kolk."

Sodelovati so začeli v času študija, nato pa pot nadaljevali z delom na televiziji. Leta 1969 so posneli prvo epizodo serije Leteči cirkus Montyja Pythona.

Pozneje so posneli še film Monty Python in Sveti gral, kontroverzni kultni film Brianovo življenje ter Monty Python: Smisel življenja, ki je leta 1983 v Cannesu prejel nagrado žirije.

Deli novico: