ŠOUP VOŠČI ŠTUDENTOM IN ŠTUDENTKAM: "Veliko sreče, uspeha in osebnega zadovoljstva v letu 2024"

Koper

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) vsem študentkam in študentom želi veliko sreče, uspeha in osebnega zadovoljstva v letu 2024. "Za nami je leto, ki je bilo izjemno uspešno in veseli nas, da smo tudi v letu 2023, skupaj z vsemi, ki študirajo na Primorskem, ustvarili obilico nepozabnih spominov," navajajo. 

"Pripravili smo veliko različnih projektov in aktivnosti, poskrbeli za socialne ukrepe na različnih področjih, poskrbeli za povezovanje tujih in domačih študentov. V letošnjem letu so stopili v veljavo tudi nekateri ukrepi Zakona za urejanje položaja študentov, ki so bistveno izboljšali določena področja, ki so za študente izjemno pomembna. Tudi letos smo se aktivno borili za pravice študentov, naš boj pa se bo nadaljeval tudi v letu 2024," napovedujejo na ŠOUP. 

Skozi vsa pretekla leta se je Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) trudila, da ostaja pomemben akter znotraj slovenske Istre in "verjamemo, da nam je to, skupaj z odlično ekipo, tudi uspelo". "Smo mladinska organizacija, ki svoje cilje in prioritete oblikuje glede na potrebe mladih. Skozi naše projekte nam je uspelo povrniti socialne stike in veseli nas, da mladi vsak četrtek napolnijo našo hišo s smehom, dobro voljo ter, da so na ŠOUP našli prostor, ki jim omogoča druženje in povezovanje."

Aktivni so bili na področju športa, kulture, mednarodne dejavnosti. Uspešno so nadaljevali tudi sodelovanje z Univerzitetno športno zvezo Primorske, študentom svetovali preko njihovega projekta Varuh študentovih pravic in zanje so tudi v letu 2023 pripravili veliko število odličnih zabav, ki so bile izjemno obiskane. "V tem mesecu pripravljamo kar tri nepozabne izlete. S študenti se odpravljamo v Budimpešto, Zagreb in Banja Luko. V Banja Luki pripravljamo prav poseben novoletni program za vse študentke in študente Univerze na Primorskem," obljubljajo.

"Veseli nas, da smo študentom lahko ponudili aktivnosti na različnih področjih ter, da so pokazali interes za izjemno različne vsebine. Verjamemo, da je v slovenski Istri še veliko neizkoriščenega potenciala na področju mladine in tudi naprej se bomo trudili za izvedbo kakovostnih projektov na različnih področjih," poudarjajo. 

"Vsem želimo obilo zdravja, sreče, zadovoljstvo in vse dobro v letu 2024. Mi pa že snujemo nove projekte in aktivnosti, ki bodo polepšali tudi prihodnje koledarsko leto. Srečno!"

Deli novico: