Soške elektrarne namenile donacijo šempetrski bolnišnici

Goriška

V družbi Soške elektrarne Nova Gorica so sredstva za novoletne čestitke in obdarovanja tudi letos namenili Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Z doniranimi 10.000 evri bodo v bolnišnici kupili dodatne ultrazvočne aplikacije za ultrazvok, ki ga uporabljajo v ginekološko porodniški službi.

"Z donacijo bolnišnici omogočamo hitrejšo in bolj natančno diagnostiko in s tem zgodnejše odkrivanje bolezni ter kakovostnejše zdravljenje. Hkrati z nakupom sodobnejše opreme lajšamo delo zaposlenim. Še posebej smo ponosni in veseli, da smo že dolgoletni donator bolnišnici," je ob predaji čeka povedal direktor Soških elektrarn Vladimir Gabrijelčič.

Soške elektrarne želijo na tak način prispevati k boljši zdravstveni oskrbi in s tem tudi k višji kakovosti življenja na Goriškem, so ob današnji predaji donacije sporočili iz podjetja.

Dosedanja dobra praksa novoletnih dobrodelnih donacij v šempetrski bolnišnici je prispevala k boljšim delovnim pogojem in posodobitvi opreme v internistični službi, na oddelku za ortopedijo in na oddelku za invalidno mladino Stara Gora.

Deli novico: