SOSED SOSEDU UBIL PSA, KER GA JE MOTIL NJEGOV LAJEŽ? Na truplu štirinožca rane, podobne strelnim; izvedeli smo, kaj se je zgodilo

Kronika

Na Policijski upravi (PU) Koper smo preverili informacijo, ki jo je na svojem Facebook profilu delilo Obalno zavetišče. Pred dnevi, natančneje 18. junija, naj bi v vasi Krnica pri Črnem Kalu sosed sosedu ustrelil psa. Izvedeli smo, kaj se je dogajalo.

Po prvih informacijah, ki jih je prejelo Obalno zavetišče, naj bi sosed sosedu ustrelil psa pasme čivava, domnevno zato, ker mu je šlo na živce njegovo lajanje.

Na kraju dogodka naj bi bili tudi kriminalisti

Obveščeni smo bili, da je v vasi Krnica (Črni Kal), sosed sosedu ustrelil psa pasme čivava. Menda mu je šel na živce,...

Objavil/a Obalno Zavetišče dne Petek, 18. junij 2021

Informacijo smo preverili na PU Koper, kjer so nam pojasnili, da so 18. junija ob 13.51 res prejeli klic, da je nekdo v okolici Kopra ustrelil psa pasme srnin pritlikavi pinč, zaradi česar je le-ta poginil.

Kot so nas obvestili, zadevo obravnavajo v smeri kaznivega dejanja mučenja živali, saj so bile na truplu psa z ogledom kraja najdene rane podobne strelnim.

Truplo psa je bilo poslano na Veterinarsko fakulteto v Ljubljani, kjer pa je bilo ugotovljeno, da ne gre za strelne rane, ampak je bil pes pogrizen s strani druge živali, so nam sporočili s policije.

Prav tako je veterinar popolnoma ovrgel možnost smrti zaradi ustrelitve, zato bodo policisti o ugotovitvah napisali poročilo na državno tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  24 .06. 2021 ob  08: 07
-1
urednik, čestitam za izbor fotografij ki dejansko nekako povezuje članek naslov dogodek
sprašujem pa se kaj bi bilo če bi soseda motila npr. deca ki se brezskrbno igrajo, starejši občani naglušni ki nevede glasneje govori
Prognostik |  23 .06. 2021 ob  22: 35
V naslovu bi moral biti tudi odgovor na vprašanje. Tako pa moram ugibat če je članek spet nekakšna propaganda. Seveda, prebral ga nisem.