SONČNO, A ŠE NAPREJ MRZLO: Ponekod visoka onesnaženost zraka, na Primorskem burja

Slovenija

Danes bo v slovenskem Primorju pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Najvišja dnevna temperatura bo okoli 10 °C. Zjutraj bo pihal šibek burin, sredi dneva in popoldne šibek veter z morja. Morje bo mirno (1). Vidljivost bo nad 10 km. V teh dneh bodo presežene dnevne mejne vrednosti PM10 v dolinah in kotlinah celinske Slovenije. Ravni bodo visoke predvsem zjutraj in zvečer, čez dan pa se bodo prehodno znižale.

Tudi drugod po državi bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 11 °C.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno, sredi dneva se bo v zahodni polovici Slovenije zjasnilo. Na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal severovzhodnik, v Vipavski dolini in na Krasu šibka burja. Jutranje temperature bodo od -4 do 3, v alpskih dolinah okoli -6, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Obeti

V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti nekaj nizke oblačnosti. V torek bo pretežno jasno.

Vremenska slika

Nad severovzhodno Evropo je ciklonsko območje z vremensko fronto, nad zahodno in južno ter delom srednje Evrope pa območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka s severnim vetrom občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sončno z občasno povečano oblačnostjo.

Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu pretežno jasno, drugod bo več oblačnosti.

Povišane ravni delcev PM10

V teh dneh bodo presežene dnevne mejne vrednosti PM10 v dolinah in kotlinah celinske Slovenije. Ravni bodo visoke predvsem zjutraj in zvečer, čez dan pa se bodo prehodno znižale. Na Primorskem bo onesnaženost zraka nizka. Visoke ravni so posledica povečanih izpustov zaradi ogrevanja in neugodnih vremenskih razmer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija